Tromsø IL var på besøk i Vesterålen denne uka. Klubben legger ikke skjul på at de jakter på gode spillere.

- Har du lyst til å bli og liker å konkurrere, så har jeg følgende tips: Gode holdninger på og utenfor banen, et ferdighetsregister som gir selvtillit og mestringsfølelse. Vi ser spesielt etter de som har ekstra lidenskap til fotball og trening, sa Pedersen, som har 16 år bak seg som profesjonell fotballspiller i inn- og utland.

- For å unngå at det er tilfeldig om man får gode generasjoner eller ikke i sin klubb, så er det viktig med bevissthet rundt hva man trener på, sa Pedersen.

Pedersen og Tromsø IL har satt opp noen tips for de som trener fotballunger i alderen 6-16 år:- Møt forberedt på trening, tilstedeværelse er viktig- Snakk med spillerne, både samlet og enkeltvis- Vis entusiasme og vær positiv- Oppsett av trening: 15 prosent lek/oppvarming, 15 prosent ferdighetstrening, 70 prosent spill- Bruk ball mest mulig- Bruk enkle fotballrelaterte øvelser. Ikke bytt for ofte, for gjenkjenning og mestring er viktig.- Grupper gjerne hvilke barn som gjør hvilke øvelser sammen

Når det gjelder spilløvelsene sier Morten Pedersen følgende:

- Det er veldig viktig at hver enkelt spiller får så mange berøringer på ballen som mulig. Grupper gjerne spillerne på feltet etter hvilket nivå de ligger på. Småspill to mot to, eller tre mot tre intensivt i to-tre minutter.

Avslutning av treningen:

Bruk to-tre minutter hvor dere snakker med spillerne. Gi kort og positiv tilbakemelding av den gjennomførte treningen.

NB! Struktur og storbanespill er for alderen 13-16 år. Frem til denne alderen bør ungene prioritere masse småbanespill.