Åpner alpinbakken

- Stormen "Ask" har vi glemt nå. Vi åpner alpinbakken i dag, og lover fantastiske forhold.
(Foto: Sortland alpinklubb)

Foto: Sortland alpinklubb

Fred-Arne Fredriksen er bakkemannskap i alpinbakken på Sortland. Han medgir at det har vært noen utrivelige værdager for alpinistene denne sesongen. Men i dag er han en svært blid mann.

- Vi har hatt stengt i bakken siden mandag. Det har som kjent vært dårlig vær, med blant annet 45 millimeter nedbør på under ett døgn. Værstasjonen viste at vi var oppe i vindstyrke 29,7 meter per sekund - med 42 i kastene. Vet du forresten hvor mye vann 45 millimeter utgjør per kvadratmeter?

- Eh... Nei...?

- Det er 45 liter, det! Heldigvis fikk vi det kaldere, og en halvmeter nysnø. Det gjør at vi nå faktisk har nydelige forhold i bakken. De som trener seriøst synes selvsagt at det ikke er hardt nok, men for oss mosjonistene er det flott. Jeg må forresten sende en stor takk til alle frivillige dugnadskrefter og til næringslivet som bidrar for alpinbakken. Uten disse hadde ikke tilbudet kunnet eksistere som det gjør, sier Fred-Arne Fredriksen til VOL.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Sport

Julianne imponerte mest i NNM i turn

Melbo turnforenings 11 utøvere var godt fornøyde med egen innsats i Kabelvåg i helgen.

Om å puste under vann

Denne helgen arangerer Hadsel undervannsklubb intensivkurs for fremtidige fritidsdykkere.

– Bedre start på sesongen enn dette får du ikke

(SORTLAND - SKJERVØY 2-1) Selv om Sortland aldri helt fikk taket på Skjervøy i lørdagens kamp i Blåbyhallen, kan ikke trener Steve Edvardsen være annet enn strålende fornøyd med starten på årets serie.

– Blåbyhallen skal bli vårt fort

Ingen klarte å ta med seg tre poeng fra Sortland i fjorårets serie. Når laget møter Skjervøy i sesongens første hjemmekamp, er det med klare ambisjoner om å fortsette der de slapp i fjor.