For første gang sendte VOL levendebilder fra en fotballkamp fredag kveld. Vi understreker at sendingen ikke tok mål av seg til å måles med det du ser på tradisjonell TV. Vi kjørte en teknikktest for å se hva vi kan levere på sikt, og for å høste erfaringer. Har du innspill å komme med kan du sende disse til red@vol.no.

Etter 2-2 etter full tid og ekstraomganger var det klart for høydramatisk finale, i form av klassikeren straffesparkkonkurranse.

Sortland bommet på første straffespark. Men fikk ta det på nytt. Skåring til Sortland. Historien gjentar seg. Lofoten bommer, men får ta på nytt. Lofoten bommer. Og får ta straffen på nytt. Ekspertene på sidelinjen sier at keeperen hopper ut av streken, og at det er det som fører til "omstraffene".Lofoten skårer på sitt forsøk. Sortland skårer på sin straffe nummer to. Lofoten skårer på sin nummer tre. Sortland skårer igjen. Lofoten bommer. Sortlands Arild Stoltz mangler leggskinn, og ikke får ta straffen før den er på plass. Sortland bommer. Og lagene er like langt. Lofoten skårer. Sortland skårer. Nå må Lofoten skåre. Og det gjør de. Lagene er likt. Sortland klarer ikke å sette straffen sin, og Lofoten har gyllen mulighet til å vinne. Baller er i mål, og Lofoten jubler hemningsløst.

Slik forløp kampen:

Sortland starter første omgang med spill mot høyre. Og kampen er i gang. Starten av kampen vitner om to lag som synes å være noe vinter-rustne. Etter fem minutters spill er det jevnt mellom lagene, og de har hatt en stor sjanse hver.

Etter ti minutters spill mente veldig mange på Sortland seg snytt for skåring. Spillerne hevdet ballen hadde vært over streken før den skal ha blitt handset ut av målet. Det ville imidlertid ikke dommeren være med på.

Vi har hatt et lite teknisk brudd.

Etter ganske nøyaktig 30 minutters spill gikk FK Lofoten opp til 1-0 ved tidligere Sortland og Luna-spiller Bjørn Skog, etter en heading som snek seg over Sortlands målvakt.

Etter 34 minutter hadde Karl Christian Karlsen bare å skli inn et ferdigskåret mål, men ballen gikk utenfor. Minutter senere var Lofoten farlig frempå med et godt skudd, som målvakt imidlertid hadde god kontroll på. Kampen er fortsatt jevn.

Lofoten hadde et par ekstra store sjanser etter dødball, og ledet fortjent etter 40 minutter. Temperaturen i kampen var tidvis veldig høy, og dommeren delte ut to kort til sortlandspillere, og ett til Lofoten i løpet av første omgang.

1-1 etter dødball. Arild Stoltz satte ballen inn med en fin heading. Straks etterpå er Karl Christian Karlsen fremme og setter ballen i tverrliggeren. Igjen var det store protester fra sortlandspillernes side, som mente det var ny hands innenfor sekstenmenteren.

Etter fem minutter av andre omgang var det igjen dramatikk i kampen. Sortland var alene gjennom med keeper. FK Lofoten ble tildelt en helt grei straffe, som målvakten reddet. Returen gikk imidlertid i mål fra Loftens Christian Horn, og dermed stod det 2-1 til bortelaget.

Etter et kvarter av andre omgang er kampen fortsatt jevn. Sortland har tatt over en del av banespilllet, uten å få de helt store målsjansene. Hjemmelaget virker ikke samspilte, og forsvaret slipper Lofoten til en del farligheter ut over i omgangen. Etter 25 minutter er Lofoten nær å trygge ledelsen, men målvakten berger resultatet så langt.

2-2 rundt fem minutter før slutt. Gjennomspill fra Karl Christian Karlsen. Ballen sikkert i mål fra en av brødrene Poulsen. Etter at Lofoten har vært best gjennom store deler av kampen, så er det nå Sortland som presser hardt.

Da er det blåst for full tid. Men kampen skal avgjøres, og det betyr ekstraomganger.

Hjemmelaget innledet første ekstraomgang veldig godt, men fikk en av sine spillere utvist etter en ettersleng. Selv om Sortland nå spiller med en mann mindre, så ser det ikke ut som om Lofoten har mer å by på. Sortland har ballen like mye, og er slett ikke ufarlige når laget har ballen. Første ekstraomgang blåses av uten noen mål.

Andre ekstraomgang er i gang. Kampen er jevn uten store sjanser. Lofoten får et hjørnespark som reddes på streken. Kampen preges av svært høy innsats. Ingen av lagen vil tape dette oppgjøret. Dommeren har nok å gjøre, og deler ut flere gule kort. Sortlands Karlsen svært nær skåring. På dette tidspunktet er hjemmeseier slett ikke ufortjent, på tross av en rufsete kamp. Lofoten er milimetre fra å skåre på heading rett før slutt.