Marion Sørhaug suser forbi Telenorbygget i Lødingen.

- Vi vet allerede at det blir en voldsom deltakerrekord! sier en fornøyd Geir Ellingsen, nestleder i Lødingen Sykkelklubb.

Det nærmer seg 250 deltakere som har meldt seg på årets Lofoten Insomnia, det sjette rittet i rekka, og arrangørene har allerede sluttet å håpe på flere. I fjor var det 180 deltakere.

- Alle deltakere ut over dette blir vi bare kjempeglade for, sier Ellingsen.

- Spesielt ritt

Lofoten Insomnia går fra Å i Lofoten til Lødingen og arrangeres 28.-29. juni av Lødingen Sykkelklubb og Lødingen Røde Kors. I år har de hatt et mer aktivt PR-arbeid enn tidligere, og det vises på deltakerlista.

- Det har endelig løsna litt mer, og det er vi kjempeglade for. Med den løypa, og at det går på natta er det jo ganske spesielt i forhold til andre sykkelritt, sier Ellingsen.

I år som tidligere er deltakerne en blanding av folk fra Lødingen og områdene rund, og folk som kommer langveis fra, både inn-og utland. Ellingsen mener det er mange deltakere langveis fra, ut ifra at rittet arrangeres så langt nord.

Deltakere kan melde seg på både under trim-, racing-, tur-, og rekrutt-klasser. I tillegg vil det bli et barneritt i Lødingen sentrum lørdags formiddag. Underveis og hele natta blir det oppdateringer fra et livesenter, om stemning og status i løypa, samt bilder og diverse.

Største klubb

Lødingen sykkelklubb er ifølge Ellingsen landets desidert største, sett i forhold til innbyggertall. Klubben ble starta i 2007, og har i dag litt over 130 medlemmer. Hvorfor sykling har blitt så populært akkurat i Lødingen er vanskelig å si.

- Det har vært en oppsving i hele landet og blitt mer og mer populært, men vet ikke om det er noe spesielt med Lødingen, sier styremedlem Marion Sørhaug.

Ellingsen tror det kan ha noe med Lødingen-patriotisme å gjøre.

- Vi har blant annet mange medlemmer som ikke bor i Lødingen, men som er utflyttere eller har med stedet å gjøre på andre måter. Mange av de er likevel aktive og deltar på ting, sier han.