Andre kvalifiseringsrunde i NM-cupen spilles i Narvik lørdag. SIL tok seg videre etter å ha slått Lofoten 4-1 i Blåbyhallen. Dersom det ender med seier i Malmbyen, kan vi få et storlag til Sortland når det ordinære cupspillet starter.

Spillende hjelpetrener Markus Aasland rapporterer om et SIL-lag i medvind.

- Leknes-kampen var solid fra vår side. Vi har ennå litt å gå på, da tenker jeg spesielt om det å falle ned i intensitet når vi leder, sier Aasland.

Divisjonskollega Mjølner har et lag med opprykksambisjoner. I treningskamper i vinter har rødtrøyene spilt jevnt med andredivisjonslagene Harstad og Medkila. I ett oppgjør mot Harstad gikk de seirende ut.

Ess i ermet

Sortland har på sin side skaffet seg flere gode spillere i vinter, selv om de også har mistet en nøkkelspiller i Mathias Dahl Abelsen som gikk til førstedivisjonsklubben Alta.

En av overraskelsene har vært stopperen Michael Knutsen, som kom fra Landsås i vinter.

- Michael er omskolert til en dyp midtbanerolle. Der var han veldig god mot Lofoten og nå sist mot Leknes. Han er dyktig med ballen i beina og det jeg vil kalle en moderne fotballspiller, sier hjelpetrener Aasland.

Ifølge treneren har det vært en annen fotballkultur i Harstad kontra Vesterålen.

- De har hatt en kultur for å spille med ballen på bakken. Dette er nok mer utbredt her nå også, sier Aasland.

Vil ha revansj

Sist gang Mjølner tapte en kamp, var det nettopp mot Sortland. Det var i mai 2013. På Twitter skriver klubben:

Vi tar imot Sortland i andre cupkvalikrunde. Vi er sterk og klar. Denne gleder vi oss til. #revansje.

Det ligger altså an til et skikkelig fyrverkeri av en kamp. Det vinnende laget kan få et eliteserielag på besøk i første runde.

- Dersom vi går til første runde i cupen håper vi selvfølgelig på et skikkelig storlag, sier Aasland.

Tromsø og Bodø/Glimt er de siste storlagene som har gjestet Blåbyhallen.

- I år kunne det vært morsomt å møte Tromsdalen der vi har flere spillere med fortid i Sortland. Får jeg velge helt fritt, er det nok Rosenborg som henger høyest. De har en brukbar fanskare i Vesterålen, men jeg tror ikke NFF går for en slik løsning i år. De møter nok en annen klubb fra Trøndelag, sier Aasland.

NB! Kampen mot Mjølner blir den første Roger Lydersen leder laget som hovedtrener. Mats Torbjørnsen er trolig ute med skade til seriestart 26. april.