Foto: Rune Helle

På tampen av fjoråret sørget sortlandsvømmeren Christian Olaussen for på bare en helg å sette fire personlige rekorder, en nordnorsk rekord og oppnå å bli tatt ut på juniorlandslaget.

Denne helgen deltok han på kortbane-NM i Stavanger. Der satte han nok en nordnorsk rekord. Likevel er han bare mellomfornøyd.

- Jeg perset på 1500 meter fri med 16 sekunder, og ble nummer fem. Det var et veldig bra løp, med gode vendinger, og jevn fart. Jeg er ikke overrasket over at det ble en solid rekord på 1500. Det er lenge siden jeg har svømt distansen sist, og da gjorde jeg ikke noe godt løp. Det er helt naturlig at det er fremgang nå, mener Olaussen.

Sjekk helgens resultater:

Christian har vært skadeplaget i vinter, og det har vært frustrerende.

- Jeg har vært plaget med skulderen, og det har gått ut over hele venstre arm. Nå er jeg endelig tilbake i full trening. Problemene med skulderen gjør at jeg på en måte kan være veldig fornøyd med helgens innsats, til tross for at tidene, med unntak av 1500, ikke var all verden, sier han.

I tillegg til 1500 fri, svømte han også 200, 400 og 800 meter fri.

På vårparten blir det hard trening for Christian, som gleder seg til junior-EM i juli. Han skal også være med på NM i sommer, og dersom resultatene blir bra satser han også på Ungdoms-OL i slutten av august.

- I sommer skal jeg også være med på landslagssamling i Spania, og etterpå er jeg med på et langbanestevne i Frankrike. Jeg gleder meg til å se om det er i år jeg får til det virkelige gjennombruddet, sier Christian Olaussen.