Hushovdsykler for å forsvare fjorårets sammenlagtseier, mens Kristoff sier hans mål erå gjøre det like bra som Hushovd gjorde det i fjor.

Sykkelrittet ArcticRace of Noway ble stor suksess allerede i debutåret i fjor. Hjemmefavoritt ThorHushovd innfridde forventningene, men fikk kamp fra nederlandske Kenny VanHummel helt frem til målstreken i Harstad på den siste og avgjørende etappen.

I år er kampen omsammenlagtseieren ventet å bli betydelig tøffere. Alexander Kristoff har vistsolid form i sesongens første periode, og stakk som kjent av med denprestisjefylte seieren i Milano-San Remo. Nå utfordrer han altså Hushovd hjemmei Norge når Arctic Race of Norway åpner med målgang på Nordkapp på startetappen14. august. Det er en målgang Kristoff sier han akter å vise muskler på.

- Jeg ønsker å gjøredet like bra som Thor gjorde det i fjor, og gleder meg veldig til å delta irittet, sier nordmannen som måtte stå over fjorårets Arctic Race of Norway pågrunn av sykdom.

Etappene for åretsutgave av Arctic Race of Norway vil bli presentert i mai. Det vil skje på enpressekonferanse i hovedstaden. Deltakende lag vil bli presentert utover vårenog sommeren. I fjor deltok sju Tour de France-lag.