Ei uke før sykkelrittet er allerede 470 påmeldt til Lofoten Insomnia. I fjor var det 270 som stilte til start. Insomnia betyr søvnløs, og det spesielle med rittet er at det går om natta, med start i Å i Lofoten fredags kveld, og målgang i Lødingen lørdags morgen. Strekninga er 235 kilometer lang.

God plass på veien

Om man også regner med barnerittet og festrittet, er Geir Ellingsen i Lødingen Sykkelklubb ganske sikker på at det tilsammen vil bli over 500 deltakere i år.

- Heldigvis er det god plass langs lofotveiene, så ingen trenger å sykle i kø, ler Ellingsen.

Mange langveisfarende

Lofoten Insomnia arrangeres i år for sjuende gang, og har siden oppstarten trukket mange deltakere langveisfra, både enkeltsyklister og sykkelklubber. I år er intet unntak. Ellingsen tror både løypa og midtnattsola lokker, også for flere utenlandske syklister. I år deltar syklister fra Tyskland, Sverige, Danmark, USA, Estland, Litauen og Sveits, i tillegg til Norge.

- Hvis været bedrer seg nå, så ryr det inn flere og flere deltakere, tipper han.

Stor klubb

Overnattingskapasiteten i Lødingen er forlengst sprengt, men mange overnatter også i Lofoten og andre steder. Arrangøren har i år jobba mer med promotering av Lofoten Insomnia, og syns de nå er veldig godt rusta til å ta imot så mange syklister.

Lødingen Sykkelklubb har vokst mye de siste årene, siden oppstarten i 2007, både i medlemstall og som rittarrangør. I tillegg til Lofoten Insomnia arrangerer klubben det lokale sykkelrittet Vestbygdrittet, litt tildligere i juni, samt Viking Tour på Vestlandet i juli.

- Asfalterer de på nordpolen, så arrangerer vi ritt der også, spøker Ellingsen.