Til pause var stillingen 1-1 på Sletta gress i Grovfjord, etter at Martin Reinholdtsen satte inn mål for Morild.

I pausen fikk øksnesværingene vite at rivalen Melbo hadde tapt mot Skånland. Dermed ville Morild overta tabelltoppen med seier.

LES SAKEN: Falt ned av tabelltoppen

- Melbos tap og muligheten for tabelltopp var absolutt en god motivator for andreomgang, forteller Morilds Truls Knudsen.

Han ble dagens helt med to mål etter pause. Det første på frispark via keeper, det andre etter et nydelig gjennomspill som satte han alene med keeper.

Klart for toppkamp

Med ni spilte kamper skiller kun ett poeng mellom Morild og Melbo.

Det er dermed duket for et skikkelig lokalderby når lagene allerede neste helg møtes på Myre.

- Dette blir en sekspoengskamp. Vinner vi, er ledelsen ned til Melbo fire poeng. Det vil si at vi har "råd" til å avgi poeng uten å miste serieledelsen. Dermed har vi skjebnen i våre egne hender. Nå håper jeg bare på godt vær og at idrettsparken på Myre blir får fulle tribuner i det som blir en toppkamp, sier tomålsscorer Knudsen.

Elendig bane

Morild har det psykologiske overtaket med ett poengs ledelse på Melbo. For å komme dit måtte altså Grovfjord nedkjempes på Sletta gress.

- Banen var tragisk dårlig. Den oppfordret ikke til å holde ballen langs bakken. Det regnet mye og Grovfjord hadde spilt en annen kamp dagen før. Dessuten var det en fotballskole der tidligere i uka, sier Morild-trener Steve Lind Edvardsen.

Treneren understreket at laget ikke dro til Grovfjord for å spille fin fotball, men for å ta med seg tre poeng.

Nettopp den bragden har vært vanskelig for Morild. Laget har en dårlig statistikk på Sletta gress.

Tomålsscorer Knudsen la dessuten merke til tabelltipset som Grovfjord hadde i klubbmagasinet sitt.

- Jeg så at de hadde tippet oss på sisteplass i divisjonen. Det gir en god følelse å dra fra Grovfjord med tre poeng og tabelledelse, sier Knudsen.