- Selve seieren hadde jeg forventa, fordi feltet ikke var så sterkt, men tida er jeg overrasket over, sier den fornøyde vinneren.

Knuste de andre

Martinsen deltok i halvmaraton-distansen, med den gode tida 1:06:30. Det er sjette beste tid oppnådd på halvmaraton i Norge i år, skriver klubben hans IK Hind. Martinsen knuste de andre løperne, med en målgang på sju minutter før andreplassen.

- Seks grader og regn gjorde det ikke lettere, så det var en veldig god følelse, sier han.

Vært en overraskelse

Martinsen har løpt aktivt i rundt tre år, og gjort det veldig bra på løpene han har deltatt på. Første gang han deltok i Nord-Norge var i 2012 under mørketidsløpet, og han vant.

- Jeg har vært en liten overraskelse uansett hvor jeg har kommet, det har vært litt moro. Men akkurat overaskelsesdelen er kanskje over etter hvert nå, sier Martinsen.

Det er ikke noen aktiv friidrettsklubb, verken i Lødingen eller i Bardu, der han bor. Derfor løper Martinsen for IK Hind i Harstad, som faren hans også løpte for på 80-tallet. Vinnerviljen tror han at han er født med.

- Jeg finner hele tiden på unnskyldninger for å trene, heller enn unnskyldninger for ikke å trene. Det har blitt som et livsmotto, sier lødingenløperen.

Motiverende heiagjenger

Han har hele tida hatt en langsiktig plan om å nå høyt, og syns god struktur og vilje har vært viktig for framgangen.Etterhvert har han fått en del heiagjenger rundt omkring. I helga hørte han mange som heia på han i Tromsø, og også i Harstad-området og selvsagt hjemme i Lødingen, er det folk som følger med og heier han frem.

- Det er veldig gøy, og blir jo en ekstra motivasjon, sier Martinsen.