Det var knyttet stor spenning til toppkampen i 4.-divisjon mellom de to vesterålslagene Morild og Melbo. Kampen ble spilt på Øksnes idrettspark og kampstart var 14.00 lørdag.

Se videoreportasje fra kampen!

VOL fulgte kampen live:

• SLUTT!  Morild vinner fortjent toppoppgjøret på Myre 5-2. Et voldsomt hardtarbeidende Morild-lag gikk rett i strupen på et noe tannløst og overrasket Melbo-lag. Kampen ble i realiteten avgjort i det første kvarteret ved tre kontringer fra Morild. Melbo arbeidet seg sakte men sikkert inn i kampen, men de to reduseringene i 2. omgang var ikke nok til å ta igjen Morild.

• 90+3min: 5-2.  Dagens beste på Morild, Truls Knudsen, sender avgårde en herlig avslutning på frisparket de ble tildelt. Jan Erik Guldbjørsen får en enkel oppgave i å sette ballen i mål - da keeper gir retur på det gode frisparket.

• 90+1min: Dagens dommer, som har vært god i de første 90, tar en rar avgjørelse da han gir indirekte frispark til Melbo godt inne i Morilds 16-meter. For alle inkludert den utsendte reporter er det uforståelig. Heldigvis for kampen går avslutningen i stolpen.

• 89.min: Kampen svinger veldig i sluttminuttene, sjanser til begge lag. Har vært en innholdsrik andre omgang med mange spennende situasjoner og hendelser.

• 88.min: Fantastisk takling fra Stian Lind da Melbo er på fullfart igjennom. Kampavgjørende takling

• 85.min: Bytte på Morild, Steffen Nilsen ut Marius Antonsen inn. Morild skal trygge ledelsen inn mot kampslutt.

• 83.min: Det er fortsatt en meget jevn batalje på Myre.

• 80.min: Store diskusjoner blant både spillere å dommer når Melbo mener dommeren gir kastet til feil lag. Det er ikke her kampen snus, bemerker en tilskuer.

• Verdt å nevne er at det er ny rekord i antall tilskuere på stadion for året. Tett opp mot 200 tilskuere.

• 73.min: Enorm mulighet for ny redusering, desverre for Melbo, Over mål fra 2meter. Lettere å score enn å bomme på en slik mulighet.

• 67.min: Oppofrende spill fra Morilds forsvarkjempe Stian Lind.

• 65.min: På kort tid kommer Morild til to store muligheter. Der skulle det stått 5-2 på stadion.

• 63.min: Morild gjør 2 spillerbytter. Marius Antonsen og Martin Arne Reinholdtsen ut, og inn kommer Johan Olsen og Preben Meland.

• 62.min: Melbo med farlig avslutning etter frispark. men ballen triller like utenfor.

• MÅL 4-2:  Og der har Melbo kommet inn i kampen igjen. Klabb og babb i forsvaret til Morild gjør at Thomas Rønning kommer til avslutning, kanonredning av Morilds keeper som slår ut til en helt ledig Christopher Junior Lockert.

• 56.min: Frisparket fra 35. Meter blir småfarlig da Thomas Brun glipper det enkle frisparket.

• 56.min: Det er frustrasjon å spore i Melbo leiren.

• 55.min: Det er nå det vi vil kalle for stillingskrig mellom lagene på stadion.

• 55.min: Gult kort til Melbos Øyvind Risjord.

• 49.min:  Morild på farlig visitt da midstopperen til Melbo spiller ett svakt tilbakespill. Thomas Brun får akkurat en hand på ballen

• 48.min: Melbo med 2.omgangs første avslutning like utenfor. For spenningen sin skyld burde denne blitt satt.

• Andre omgang er i gang.

Første omgang:

• PAUSE:  4-1 til Morild. Morild har vært ekstremt giftig og god fremover, og har tidvis spilt glitrende angrepsfotball, anført av kaptein Truls Knudsen og hærfører Roy Poulsen. Det er også verdt å nevne at nysigneringen Steffen Nilsen har vært god på midtbanen til Morild, og har også fått kronet en god første omgang med scoring. Melbo på sin side har fått lite til - selv om de har hatt mye av banespillet. Noe som også er verdt å nevne er at den gode dommeren har tatt i bruk "spray" til stor glede og latter for tilskuerne.

• 45+1. min: MÅL 4-1. Plutselig er det mål til Melbo ved Thomas Rønning, alene med keeper chiper nevnte Rønning ballen over en utrusende keeper. den utsendte klarer ikke å få med seg foranledningen til målet.

• 42. min: MÅL. 4-0.  På nytt en vakker kontring fra Morild, Roy Poulsen blir spilt fri på venstre kant, spiller en flott ball inn til Truls Knudsen som finter bort en spiller og legger ballen kontrollert nede til venstre for keeper.

• 38. min: Nytt frispark til Melbo, ny herlig klarering fra Morild.

• 36. min: Herlig innsats av Morild på defensive dødballer. Har demmet godt opp for Melbos forsøk.

• 35. min: Melbo med frispark i farlig posisjon fra 19. meter skrått hold.

• 34. min: Melbo med ny avslutning denne gangen svakt og keeper redder enkelt.

• 31. min: Kampen har hittil vært preget av at Melbo har hatt ballen og spillet, mens Morild har vært frisk på kontringer og i etablert press. Virker som Morild er absolutt mest interessert i å ta grep om topp-plasseringen i divisjonen inn mot sommer-pausen.

•  29. min: Melbo med ny sjanse da Charlie White kommer seg fri på venstre kant, slår fint inn til Johnny Stikholmen som avslutter på mål, Morilds keeper får akkurat fistet ballen over.

• 27.min: Melbo får frispark i gunstig posisjon med tanke på vindretning. Desverre for Melbo blir avslutningen for høy.

• 24.min: Ny sjanse til Morild etter ett lang frispark. Ballen lander plutselig på fem meteren men Morild sin spiller får ikke tåa på ballen. Stor sjanse.

• Vol sine utsendte kan melde om sterk medvind for Melbo i 1.omgang. Dette har ikke hatt ønskede effekt for laget fra Melbu.

• 22.min: Melbo begynner å vise tenner. Thomas Rønning med avslutning fra skrått hold utenfor.

• 17.min: Morild på ny visitt i Melbus 16-meter, Roy Poulsen skyter utenfor.

• 3-0: Åpningen på kampen har vært ett fyrverkeri fra Morilds side.Med 3 mål allerede etter 13 minutter, signert Truls Knudsen, Martin Reinholdtsen og nykommeren Steffen Nilsen.