For hos våre naboer er det tyttebær, sursøt agurk og kokte poteter med fløtesky-saus som gjelder.
Pannbiff med lök er en skikkelig klassiker, og om dere søker på nettet etter oppskriften, så vil dere finne utallige slike.
Et par ting går igjen, dog – man bruker en blandingsfarse med både svine- og oksekjøtt, man krydrer med både allehånde og hvitpepper – og kronen på verket, løken, skal være både søt og salt.
Pannbiff med lök
3 store gule løk
3 ss soyasaus
3 ss vann
Litt salt og sukker
Skjær løken i tynne skiver. Stek den i litt olje og smør til den begynner å bli myk. Hell på vann og soya og senk varmen. La væsken koke inn, og la løken få fin farge – det tar cirka en halv time. Strø over salt og sukker helt til slutt og sett til side.
300 g svinekjøttdeig
300 g karbonadedeig
1 gul løk
1 dl griljermel
2 dl helmelk
1 egg
Salt, hvitpepper, allehånde
Bland griljermel og melk. La brødsmulene svelle i melka i ti minutter før du rører inn egg, fint revet løk og krydder. Smak gjerne på farsen slik at den er nok krydret og salt.
Form 5-7 biffer (om du liker dem store) som du steker i varm panne til de er gjennomstekte.
Pressgurka
1 agurk
1/2 dl finhakket persille
1 dl vann
3 ss eddik
2 ss sukker
1 ts salt
Hvitpepper
Bland vann, eddik, sukker og krydder. Smak på laken slik at den blir balansert. Den skal både smake salt, litt surt og søtt.
Skjær agurken i tynne skiver med ostehøvel i en skål, bland inn persille og hell over laken. Legg et tefat på agurken og sett i kjøleskapet i en halv time.
Server pannbiffen med en solid ladning løk på toppen. Visp ut pannen med litt fløtemelk som du heller over kokt potet. Tyttebær og agurk serveres på siden.
I glassene? Lyst øl!
Smaklig måltid!