For hos våre naboer er det tyttebær, sursøt agurk og kokte poteter med fløtesky-saus som gjelder.

Pannbiff med lök er en skikkelig klassiker, og om dere søker på nettet etter oppskriften, så vil dere finne utallige slike.

Et par ting går igjen, dog – man bruker en blandingsfarse med både svine- og oksekjøtt, man krydrer med både allehånde og hvitpepper – og kronen på verket, løken, skal være både søt og salt.

Pannbiff med lök

  • 3 store gule løk

  • 3 ss soyasaus

  • 3 ss vann

  • Litt salt og sukker

Skjær løken i tynne skiver. Stek den i litt olje og smør til den begynner å bli myk. Hell på vann og soya og senk varmen. La væsken koke inn, og la løken få fin farge – det tar cirka en halv time. Strø over salt og sukker helt til slutt og sett til side.

  • 300 g svinekjøttdeig

  • 300 g karbonadedeig

  • 1 gul løk

  • 1 dl griljermel

  • 2 dl helmelk

  • 1 egg

  • Salt, hvitpepper, allehånde

Bland griljermel og melk. La brødsmulene svelle i melka i ti minutter før du rører inn egg, fint revet løk og krydder. Smak gjerne på farsen slik at den er nok krydret og salt.

Form 5-7 biffer (om du liker dem store) som du steker i varm panne til de er gjennomstekte.

Pressgurka

  • 1 agurk

  • 1/2 dl finhakket persille

  • 1 dl vann

  • 3 ss eddik

  • 2 ss sukker

  • 1 ts salt

  • Hvitpepper

Bland vann, eddik, sukker og krydder. Smak på laken slik at den blir balansert. Den skal både smake salt, litt surt og søtt.

Skjær agurken i tynne skiver med ostehøvel i en skål, bland inn persille og hell over laken. Legg et tefat på agurken og sett i kjøleskapet i en halv time.

Server pannbiffen med en solid ladning løk på toppen. Visp ut pannen med litt fløtemelk som du heller over kokt potet. Tyttebær og agurk serveres på siden.

I glassene? Lyst øl!

Smaklig måltid!