Tema

fredag 01.12 2017

Maret (39) fra Kåringen med i ny svensk TV-serie om samisk tradisjonsmat

Reineier og matgründer Maret Ravdna Buljo (39) fra Kåringen i Lødingen er en av deltakerne i den nye dokumentar-serien «Smaker fra Sápmi» på STV.

mandag 20.11 2017

Øyvind tjener til livets brød med allergivennlige oppskrifter:

Glutenallergien kostet Øyvind jobben og puben - nå drømmer han om å starte allergivennlig spisested

Øyvind Engen mistet puben, jobben og matlysten av glutenallergien. I dag driver han sitt eget nettsted med glutenfrie oppskrifter og reiser land og strand rundt med matkurs og foredrag.

tirsdag 17.10 2017

Sortland får søndagsåpen matbutikk

Sortland får igjen en søndagsåpen matbutikk.

fredag 29.09 2017

Lag Norges nasjonalrett med en vri – servér den rett fra ovnen

Det er ikke mulig å gå gjennom høstens lammesesong uten å servere fårikål minst én gang. Vi lager imidlertid nasjonalretten med en liten twist.

torsdag 28.09 2017

– Jeg ser hvor hardt og lenge dere har jobbet med gården

Ordfører Tove Mette Bjørkmo overrakte blomster til driverne av Marthahaugen Gård etter at de vant pris i helgen.

søndag 24.09 2017

Berømmes for lokalmat

Gimstad gård i Bø og Den Sorte Gryte i Vestbygd Lødingen er premiert i nasjonal konkurranse.

fredag 22.09 2017

Ny eksotisk matvarebutikk på Andenes

Etter en interpellasjon i kommunestyret om etablereropplæring for innvandrere og bosatte flyktninger i Andøy, åpner snart en ny dagligvarebutikk med utenlandske matvarer i Andenes sentrum.

lørdag 16.09 2017

Vesterålen har blitt realityhovedstad

Det er flere fra Vesterålen som er aktuell i reality-tv i disse dager. Det går i både bondeliv, ekspedisjoner og oppussing.

Vil skape ny næring fra havet

For halvannet år siden kunne du lese i VOL om Daniel Fonn Aluwini som planlegger å dyrke havsalat på Kvalnes i Andøy kommune.

torsdag 14.09 2017

Andværing ut mot blogger Sophie Elise Isachsen:

Reagerer på det hun mener er skremselspropaganda

Susann Stave fra Andøy har nylig fullført bachelorgrad innen ernæring. Hun reagerer sterkt på et kostholdsinnlegg den kjente bloggeren Sophie Elise Isachsen har skrevet på sin blogg.

tirsdag 12.09 2017

Derfor flyttet Michelin-kokkene til Sortland

Polske Dawid Szmurlo og Karol Dobrowolski jobbet i fjor på den tyske sushirestauranten Opus V, som har to Michelin-stjerner. Nå har de flyttet til Sortland for å jobbe på Petroleum Bars sushirestaurant, som åpnet tirsdag. Hør hvorfor de to valgte å flytte til Vesterålen i videoen i saken.

onsdag 06.09 2017

– SP tror på hele Norge

Senterpartiet ønsker at folk skal ha tjenester der de bor, og sikre fellesskapets eiendomer for kommende generasjoner.

tirsdag 05.09 2017

Ny åpningsdato satt for sushirestauranten

Petroleum Bar har allerede åpnet, men åpningen av lunsjkonseptet er utsatt.

søndag 03.09 2017

Avsluttet matfestivalen med stil

Flott kirkekonsert med stjerne-trio og kortreist mat avsluttet Vesterålen Matfestival søndag ettermiddag.

fredag 01.09 2017

Hete retter med harissa

Den nordafrikanske krydderpastaen harissa spiller hovedrollen i ukas matspalte.

torsdag 31.08 2017

Lærte å lage pølser ved Bø gårdsslakteri:

– Dette blir veldig gode pølser

Torsdag holdt Bø gårdsslakteri kurs i pølselaging. Kurset var i regi av Vesterålen Matfestival og etter kurset fikk Vesterålen et knippe nye pølsemestere. Se videoreportasjen i videovinduet.

9

Over 300 unger fikk servert fisk til lunsj på Myre:

– Dettan skal æ lage på neste campingtur!

Torsdag inntok Vesterålen Matfestival Myre med sine fiskesprell. På torget fikk 330 storfornøyde unger fra alle skoler og barnehager i Øksnes grille fisk til lunsj.

tirsdag 29.08 2017

Slik vurderer pizza- og burgerkjedene en etablering på Sortland

Peppes og Burger King snuser på Blåbyen, mens for McDonald's er det uaktuelt.

fredag 25.08 2017

Italiensk klassiker:

Kalvefilet med steinsopp

Det blir vanligere og vanligere å finne kalvekjøtt i norske butikker – og om du finner kjøttet; ikke la sjansen gå fra deg til å servere et festmåltid.

onsdag 23.08 2017

Geir fra Stokmarknes blir tv-kjendis

De elsker å lage mat sammen. Nå kan du snart se Kristin Nygård (29) og Geir Frode Kristoffersen (53) utfolde seg på tv.

Henter kokk fra Radisson Plaza

Gjenåpner Arresten

– Veldig mange snakker om savnet av «Arresten». Nå har vi overtatt bygningene og satser på gjenåpning i november, sier Andreas Haugen.

torsdag 17.08 2017

Slik blir årets matfestival

Lassokasting, konserter, dykking etter sjødyr og et nytt manifest – slik blir årets matfestival

fredag 21.07 2017

Helgekos med romersk klassiker?

MATSPALTA: Ukas oppskrift har røtter helt tilbake til Romerriket – og ble oppfunnet lenge før italienerne fikk tilgang til tomater, poteter og mais.

onsdag 19.07 2017

Nattevaktene:

Står opp tidlig så du kan få brød til frokosten

søndag 16.07 2017

Mattilsynet advarer:

– Vask jordbærene

Ingenting er så godt som å nyte jordbær nå som det er sommer, men husk for all del å vaske dem først.

Bruker ishavsrøye fra Vesterålen i kokke-finale

Mesterkokk Øyvind Dalelv har reist hjem til Vesterålen for å finne inspirasjon til Årets kokk-finalen.

fredag 14.07 2017

Pappardelle og «villsvin»

Toscana i Italia er bokstavelig talt oversvømmet av villsvin – og toskanerne serverer gjerne det smakfulle kjøttet til middag.

mandag 10.07 2017

Samarbeider for turistene

Den lille bygda Bø i Andøy får det til å gå rundt hele året, og klarer å holde åpent hver søndag med mat og aktiviteter. – Dette samarbeidet er gull verdt, mener Seppola.

fredag 07.07 2017

Klassisk enkelhet: Ravioli i smør og salvie

fredag 30.06 2017

Ukas matspalte:

Hva med å feire varmen med hete Middelhavs-smaker?

Denne uka lander vi helt øst i Middelhavet. Vi griller nemlig libanesisk.

fredag 23.06 2017
4

Hva med å lage deilig indisk mat i helga?

mandag 19.06 2017

«Smak av Vesterålen» er blant de mest populære utfluktene til Hurtigruten

fredag 02.06 2017
7

Flatbanket schnitzel

I ukas matspalte skal vi prøve å overbevise dere om at schnitzel ikke er dårlig hurtigmat fra lugubre veikroer langs Autobahn.

fredag 26.05 2017
4

Entrecôte Cafe de Paris

Ukas matspalte har sitt opphav i den «franske» hovedstaden i Sveits.

fredag 19.05 2017
4

Rein nytelse fra vidda

I ukas matspalte skal vi by på noe av det edleste kjøttet man kan finne – ytrefilet av reinsdyr.

fredag 05.05 2017
3

Kraftkost for tjuvradder

Ukas matoppskrift har vi hentet fra fjellene i Hellas der kleftiko har vært favirottmaten til sauetyver i århundreder.

fredag 21.04 2017
3

Slik får du sprø kylling

Serverer du denne lekre italienske kyllingretten, vil du garantert bli godt likt av både unge og gamle.

fredag 31.03 2017

Polenta med kjøttstuing

Vinteren ser ikke ut til å ha planer om å slippe taket med det første, så hva passer da vel bedre enn en oppskrift på verdens beste skikjørermat?

fredag 24.02 2017

– Ikke vær så forbanna prippen! Innmat er dødskult!

Grov og god leverpostei er ikke bare godt i munnen, men også bra for samvittigheta! skriver VOLs matskribent Halvar Ellingsen i denne ukas matspalte.

lørdag 18.02 2017

Bent Bakkan:

Vil ha slutt på matsvinn

Bent Bakkan (MDG) vil ha nullvisjon for matsvinn i skolekantiner

torsdag 16.02 2017

Ny giv på «Isqueen»

- Vin er i tiden

Kokken Ole Jørgen Eilertsen frister vin- og matglade til den gamle kvalskuta på Stokmarknes.

onsdag 15.02 2017

Skal tilberede 250 kilo skrei til 350 festivalgjester

Restaurant- og matfagelevene på Myre har noen hektiske dagen foran seg, når de skal koke mat for over 350 mennesker under Vesterålen skreifestival.

fredag 25.11 2016

- Dette er en dønn ærlig kokebok

Halvar Ellingsen fra Sigerfjord i Sortland håper at hans første kokebok skal bidra til at vesterålinger blir mer bevisste på valg av råvarer når de lager mat.