Sør-Hålogaland bispedømme lyser for tiden ut to prestestillinger i Hadsel: En som sogneprest med arbeidssted Melbu, og en som kapellan med arbeidssted på Stokmarknes.

Gunnar Sandvin på kirkekontoret i Hadsel forteller at Hadsel bare har knyttet til seg to stillinger, og at det dermed går mot full utskiftning.

Leiros blir pensjonist

Stig Are Leiros, som er sogneprest i dag, går av med pensjon 1. oktober. Leiros, som kom flyttende nordover igjen for et par år siden, ser for seg å tilbringe pensjonisttilværelsen i Hadsel.

Det er ifølge Leiros mange prester på hans alder som er i ferd med å gå av med pensjon. Det betyr at det er rift om de ledige prestene, og i verste fall risikerer Hadsel å stå uten faste prester til høsten.

Vikar

Den andre stillinga som er lyst ut er det Lloyd Tryland som har fylt. Han har vært vikar i Vesterålen et års tid, og har tilbrakt mye av arbeidstiden i Hadsel.

Sandvin håper naturlig nok på at begge stillingene blir besatt, og sier at sognet gjerne vil beholde Lloyd og prøver å få ham til å søke.