Mandag startet skoleåret for Nord universitet Campus Vesterålen. Da begynte studiet «Markedsføring, økonomi og ledelse». Der har 63 personer takket ja, og det er dermed fullt.

– På sykepleiestudiet har vi hatt en ny modell for opptak i år, hvor vi har tatt opp felles til Bodø, Helgeland og Vesterålen. Her var det rekordstor søkning, men vi vet foreløpig ikke hvor mange av studentene som ønsker seg til Vesterålen. Det eneste studiet som hadde ledige plasser i skrivende stund er barnehagelærer. 26 personer har takket ja, mens en har enda ikke har svart, sier studiestedsleder Barbro Fjellheim Holm og Janne Rønning. De mener søkertallene generelt sett er bra.

– Vi har 27 studenter på barnehagelærer, noe som vil si at studiet ikke er fullt, og dersom noen ønsker og søke er det noen få plasser igjen. Da er det bare å hive seg rundt, sier de.

Mange sykepleiere

– Det er en stor økning i søkertallene blant sykepleiere. Det er veldig bra, behovet for godt utdannet helsepersonell er stort i årene som kommer, ikke bare i vår region, men også nasjonalt. Det er ikke et marked som er mettet i vår region, sier Holm.

– Hvorfor tror du søketallet er så høyt i år?

– Det er vanskelig å si hvorfor det er så stor interesse for sykepleiestudiet i år, men det har vært stort fokus på behovet for helsepersonell både lokalt og nasjonalt. Kanskje studenter velger trygge arbeidsplasser innen et yrke som gir mange valgmuligheter etter endt grunnutdanning.

Det er halvannet år siden sist sykepleieropptak i Vesterålen.

Flere totalt

I fjor var det samlet 300 studenter pluss praksisstudenter fra sykepleien i Bodø.

– Vi vil få en liten økning i år. Det er veldig bra. Nytt nå er at man kan bo her på Hurtigrutens Hus, hvor det er tilrettelagt med felleskjøkken og oppholdsrom. Jeg hører at mange benytter seg av tilbudet, og at det begynner å fylles opp, sier Holm.

I januar ble Universitetet i Nordland til Nord Universitet.

– Det at Nord Universitet er på banen og vil levere et økt tilbud er viktig og en vesentlig faktor for at vi får flere søkere.

– Vår arbeidshverdag har ikke endret seg vesentlig. Vi er ikke ferdig med kabalen for organisering, og har ikke merket store endringer. Det er dobbelt ansatte og flere studenter, og vi håper at dette vil bidra til flere studietilbud og vekst også i Vesterålen

Den offisielle åpningen av skolen arrangeres 29.august. Da begynner barnehagelærerne.