Sist måned måtte brannvesenet rykke ut på et litt spesielt redningsoppdrag. Vilnemda ringte og varslet om to måseunger som hadde satt seg fast ei snøfangergrind i Stokmarknes sentrum. Det var på taket av vitabygget fuglene var kilt fast.

– Vi plukket dem ned. De var litt slapp i «fesken», men de løsnet til når de kom ut. Føttene var kjilt mellom grindene, så det var bare å få kilt dem løs, forklarer brannsjef i Hadsel, Øyvind Skjørholm. Det var totalt fem brannmenn som var med på aksjonen.

– Vi opererer som et lag uansett hva vi skal gjøre og utføre. Det har med HMS og sikkerhet å gjøre. På generelt grunnlag er vår oppgave å redde liv, helse, materielle verdier og miljø. Enten om det er menneske- eller dyreliv det står om. Når folk ber om hjelp fra oss, så stiller vi opp så lange det faller inn under de kategoriene.

- Får dere ofte slike henvendelser?

- Det skjer ikke så veldig ofte, men tradisjonelt har vi utstyr til å hente ned måse, katter eller hester som er fast i myra. Vi er rustet til å gjøre det meste i ulike situasjoner, sier Skjørholm til VA.