Stokmarknes vil ha kvinnelag i 3.divisjon. Mats Rendal mener det er viktig. Foto: Pia-Elise Solvik Dahl

– Vi satser på å få i gang et damelag for at de oppaddkommede spillerne skal ha noe å strekke seg etter når de er for gamle for aldersbestemte klasser. Det er hovedtanken, sier styreleder i Stokmarknes håndballag, Mats Rendal.

Tordag startet første trening for damelaget som skal stille i 3. divisjon. I slutten av oktober spilles første kamp.

Trenger minst seks

Men laget har en utfordring, og det er å få nok spillere.

– Vi har per i dag kun 14 spillere. Og der er det noen som har helgejobbing og barnefamilie, sånn at de ikke alltid kan være med på turneringer. Vi trenger minimum 20 personer for å sikre oss at vi kan stille lag hele sesongen. Vi ønsker en miks av unge og voksne spillere, sier Rendal.

Lite reising

Det er mange år siden Stokmarknes hadde et slikt lag.

– Dette er ei satsing fra kretsen om å få i gang damelag. De ser at vi mister mange spillere når de kommer i 16-årsgruppa, for da har de ikke videre mulighet til å spille i Vesterålen.

Det vil bli arrangert fem spillehelger i sesongen. Tre helger i Bodø, og eller to helger lengre nord.

Lagene som stiller er Bardu, Harstad, Harstad/Landsås, Junkeren, Leknes HK, Rognan og Stokmarknes HK.

– Dermed slipper man å reise så langt. Dette for å klare å rekruttere flere. Så selvom man er småbarnsforeldre kan man delta, uten tung satsing med reise hver helg.

– Hva er kravene for å spille?

– Det er jo tredjedivisjons håndball, så man kan ikke komme som 30-åring uten å ha spilt før. Men kanskje du spilte til du var 18 år, og ikke har spilt på de siste fire årene. Du må ha håndballkunnskaper, men vi stiller ikke veldig høye krav.

Trenerteam

I år er det et helt nytt styre i Stokmarknes håndballklubb. De har brukt god til på å sette opp et trenerteam som er motiverte, har erfaring fra damehåndball og som har laget et ordentlig opplegg.

Trenerne blir Magnus Danielsen, Remi Hansen og Marius Kruger.

– Vi vil kjøre på med trening tre ganger i uka. Da er det mulig at man kan ta to treninger i uka, dersom man kanskje må reise langt eller har kveldsvakt.

Laget er Stokmarknes, men spillere fra Sortland og andre steder er hjertelig velkommen til å spille.

– Det er veldig viktig for rekrutering til håndball at man har stabile damelag. Det at man kan fortsette å spille etter man har passert 16 år.

– Glad det satses

En av lagets spillere er Sandra Amalie Pedersen.

– Jeg synes at det er ganske bra at vi prøver å satse på et damelag siden det er år og dag siden sist det var et håndballag her på Stokmarknes i dameserien. Det blir veldig spennende å se om vi får det til siden det er mange som er usikre. Det er bra at klubben endelig satser på noe som dette, istedet for å bare satse på de andre lagene.

Foto: Arkivfoto