I år har Stokmarknes Vel invitert både privatpersoner og barnehager til å flytte inn diverse pepperkaker-kreasjoner i pepperkakebyen. Ett bidrag blir kåret til «Folkets favoritt» og i år var konkurransen hard: Hus i alle størrelser, campingbiler, lavvoer og til og med et fly. «Finnmarken» skilte seg ut.

Anne Marit Karlsen har fast jobb på Hurtigruta, samt tidligere erfaring fra bakerinæringen. Da hun så konkurranseutlysningen var saken klar.

– Det var jo naturlig at det måtte bli Finnmarken, siden den er en så stor del av Stokmarknes, sier hun. Prosjektet tok henne hele 14 dager, med vanlig arbeidstid på jobben underveis.

– Det var veldig mye arbeid, men det var kjempeartig, sier hun. Pepperkakeversjonen har til og med julelys i masten, som sin virkelige motpart, samt et lite juletre på dekk.

Karlsens stedatter, Dina Aurora Didriksen, har skrytt av pepperkake-Hurtigruta til klassekameratene og synes det er et flott bidrag. Men da VA var innom lørdag formiddag hadde hun enda ikke bestemt seg for hvem hun skulle stemme på.

– Hæ?! Jammen det veit æ, ler Anne Marit.

Anne Marit Karlsen har jobbet på Hurtigrute-prosjektet i to uker. Her sammen med Dina Didriksen.