Ann-Christin Karlsen og Eirin Kristoffersen styrer mye av treningsarbeidet til Stokmarknes. Kristoffersen har egentlig mest lyst til å konsentrere seg om spillingen, men samtidig tar hun og Karlsen trenerjobben inntil videre. Bengt Are Pettersen er i tenkeboksen, og ser ikke bort fra at han kan bidra på sidelinja.

Stokmarknes stiller damelag neste år Neste år blir det damelag på Stokmarknes for første gang på mange år. Godt oppmøte

– Vi er mellom 12 og 14 spillere på treningene, og det er slett ikke verst. Vi er veldig spredt i alder, 17 til over 40, forklarer Kristoffersen.

– Det har vært gøy å starte opp lag igjen, samle folk, og bli kjent med nye jenter. Det er helt sikkert enda flere som kunne tenkt seg å spille fotball. Det er bare å ta kontakt, sier Eirin.

SIL og Stålbrott er meldt på en turneringsbasert serie, og lagene gleder seg til å komme i gang.

– Det har gått greit på treningene. Vi har med både isposer og teip, uten at det har blitt mye bruk for det. Selvsagt er det noen som plages med både føtter og hofter, men det både trenes og spilles for det, smiler Eirin Kristoffersen.

Stokmarknes har spilt treningskamper mot J16, Stålbrotts damelag og G16. Laget tapte med ett mål mot J16 og Stålbrott, og med noe mer mot G16.

– Det har gitt oss god trening, sier Kristoffersen.

Fra jenter til damer

Den etter hvert erfarne treneren Ronny Slotnes fra Langøya har trent jentene sine fra de var bare sju-åtte år gamle. Nå har han en stamme spillere som er født i 1999, og som tar steget opp i dameserien. På laget er det også jenter som er født så sent som i 2002.

– Vi er så mange som 16 stykker på laget, og det er en utfordring når vi spiller i sjuerserie. Alle vil selvsagt spille så mye som mulig. Når det kommer til spørsmålet om lokaloppgjør sier Ronny følgende:

– Det blir fantastisk gøy. Det er jo særdeles morsomt med lokale lag som møter hverandre. Jeg synes det er supert at vi nå har to lokale damelag som kan møtes.