Det er berammet rettssak i Sortland tingrett i slutten av september.

Dersom Reinholdtsen får medhold i at han er usaklig oppsagt vil det være åpenbare grunner til at han vil kreve erstatning for økonomisk tap.

Etter hva VA har grunn til å tro har den tidligere ansatte daglige lederen hatt som mål å komme tilbake i stillingen.

Bakgrunnen for konflikten skal blant annet ha vært at Reinholdtsen følte seg overstyrt i det daglige.

Advokat Vegard Veggeland i arbeidstakerorganisasjonen Delta fører saken for den tidligere daglige lederen i Hadsel eiendom.

Advokat Gry Brandshaug Dale i Kommunenes sentralforbund tar saken på vegne av Hadsel kommune. Det er berammet mekling i mai.

VA har fått bekreftet fra arbeidstakerens advokat at han representerer Reinholdtsen i saken. Ut over det ønsker han ikke å si noe om grunnlaget for saken.

Flere saker

Kommunen har for øvrig en annen arbeidsrettssak under oppseiling. Hadsel ASVO er riktignok en selvstendig enhet, men kommunen har en aksjeeierpost på 80 prosent. Styreleder er Finn Sture Hultgren.

Personal- og attføringsleder Toine C. Sannes hevder hun ble avskjediget etter at hun kom tilbake fra ni måneders sykemelding.

Hun har stevnet ASVO for avskjedigelsen. Noe senere i mai blir det klart når saken eventuelt skal opp for Vesterålen tingrett.

En tredje arbeidskonflikt i det offentlige Hadsel har i løpet av det siste året vært mellom tidligere daglig leder ved Hurtigrutens Hus, Jon Lauvland Pettersen, og styreledelsen i kulturhuset.

Protester

VOL og Vesteraalens Avis avslørte i august i fjor at styret i Hurtigrutens Hus hadde avholdt flere hemmelige styremøter i løpet av sommeren og i forkant av avgangen til kulturhussjefen. Styremedlem Arne Ivar Mikalsen (V) trakk seg også fra styret – begrunnet med behandlingen Lauvland Pettersen fikk før han sa opp stillingen.

Kulturhuset betalte tidligere daglig leder ti månedslønner, samt et engangsbeløp på 37.500 kroner i kompensasjon.

Knut Ivar Aarstein