Fredag kom Thorvardur Gunnlaugsson, eier av Lofotpils, kjørende med historiens første last med Melbo-øl.

Leder av Sommer-Melbu Raymond Nordgård og ølbrygger Per Øyvind Tjeldnes sto spent på kaia, klare for å ta imot drikkevarene.

– Vi fikk ideen om at det hadde vært flott med et eget Melbo-øl. Det er jo kjempeartig at vi har fått det til.

Karakteristisk sommerøl

Sommer-Melbu kontaktet mikrobryggeriet i april. Deretter har det gått fort unna.

Like etter var komiteen rask å kontakte Hadsels Norgesmester i hjemmebrygging, Per Øyvind Tjeldnes, for ideer og tips.

– Det var ønskelig fram med en anvendelig, frisk og sommerlig øl som kunne drikkes alene men også med sommermat. Samtidig som den hadde litt karakter i smaken

– Og med sommermat tenker vi spesielt grillmat og fersk sei fra Hadselfjorden, sier Nordgård svært spesifikt.

Noen dager etter at Lofotpils var kontaktet og sagt ja, samlet de et panel på seks ølentusiaster som testet ulike stiler.

En snakkis

På etiketten er Strøna og Neptun avbildet, og fargene blå og gul er dominerende. På baksiden står det skrevet en historie fra Melbu samt en QR-kode. Denne kan man skanne og få opp historie på nett.

–Det er jo veldig artig at vi kan vise fram Melbus historie på denne måten. Øldrikking er jo en sosial aktivitet, og kanskje det kan bli en snakkis, og at man kan dele historier og kunnskap om plassen. Da har man alltid et samtaleemne, smiler Nordgård og Tjeldnes.

Gunnlaugsson takket ja umiddelbart.

– Vi syntes det var en veldig interessant idé. På denne måten fremmer vi også Lofotpils. Dette har vært veldig artig å jobbe med.

For øyeblikket fikk ikke Lofotpils tid til å hente Melbu-vann til ølbryggingen, men det ønsker de å gjøre senere. Lokalt vann er nemlig en del av konseptet til bryggeriet, som for øvrig også produserer to andre Hadseløl – Møysalen og Trollfjord.

– Vannet setter karakter. Alle våre øler har en syrlig avrundet smak fra vannet.

I tillegg til butikker og serveringssteder på Melbu, skal ølene selges på Stokmarknes. Lofotpils skal også kontakte andre forhandlere i landet som kan være interessert.