Det investeres kraftig i byggevarehandelen: Byggern i ferd med å sette opp sitt flunkende nye bygg ved siden av Europris. De siste årene har Byggtorget på Børøya investert i nybygg, som de for tiden er i ferd med å bygge ut.

Og nå er det naboen på Børøya, Byggmakker Per Strand Hadsel AS, som satser.

Utvidelse og oppgradering

På nyåret kjøpte selskapet lokalene de har leid, og planen for utvidelser og oppgradering begynte å ta form.

Anbudsfristen går ut 1. september og snarlig oppstart er viktig for daglig leder, Håkon Hanssen, som har det for trangt i dag. Nå får han over dobbelt så stor plass. Dagens lager blir en del av en ny og større butikk, og en ny trelasthall settes opp nedenfor dagens bygg, i retning Nordlaks.

Bygget blir over dobbelt så stort, med gjennomkjøring, slik at det blir mulig å laste varer tørrskodd, forteller Hanssen.

Bygget blir omtrent 2.300 kvadratmeter, og selve butikken rundt 500 kvadratmeter.

Større butikk: Dagens lager blir gjort om til butikk, og det settes opp et nytt lager, med gjennomkjøring, nedenfor dagens butikk. I tillegg skal uteområdet strammes opp, asfalteres og ryddes. All varelevering flyttes bort fra forsiden.

– Problemet vår i flere år har vært at vi ikke har hatt stort nok lager. Når proffkundene våre skal ha flere paller med en vare, har vi måtte bestille inn eller hente hos andre Byggmakkerbutikker i Vesterålen, forklarer Hanssen.

– Vi har alle varegruppene men har ikke kunne hatt volumet.

Rundt 60 prosent av kundene er privatkunder, resten bedriftskunder.

– Logistikken har ikke alltid vært så enkel. Nå får kundene dessuten muligheten til å stå inne og laste på varer. Det er også et stort pluss.

Rundt 17 millioner

Byggmakker på Børøya har i dag fem årsverk, og omsatte i fjor for rett under 17 millioner kroner. Dette er noe mindre enn i 2015.

Hanssen forteller om et år med hard konkurranse, og stor interesse rundt Byggtorgets nyåpning.

– Nå føler vi at det har stabilisert seg, og vi ligger godt over budsjettene så langt. Vi satser på et bedre resultat i år. Det er mye aktivitet.

Hanssen mener konkurransen er sunn, og til det beste for kundene.

– Kundene går imellom og vi har et godt samarbeid med Lars, sier han om nabokonkurrent Rask.

– Kundene handler der de får best service og de beste prisene.

Konkurranse med Sortland

At Byggern etablerer seg i nybygg på Søndre, tror han er svært bra for konkurransesituasjonen mellom Sortland og Hadsel.

– Med den størrelsen vi har i Hadsel nå, med oss, Byggtorget og Byggern, skal det ikke være noen grunn til at Hadsels befolkning skal være nødt å dra til Sortland, tvert imot bør sortlendinger komme hit.

– På Sortland kommer Coop Bygg?

– Ja men det er et annet konsept, med mer selvbetjening. Vi er ikke ekspeditører, vi skal veilede og hjelpe kundene, og vite hva de trenger og hvordan de skal bruke det, sier Hanssen, og trekker blant annet frem at ansatte følger Jotunskolen for opplæring i maling.

Hanssen håper på oppstart i løpet av høsten, slik at nybygget står klart før vårsesongen.

Hvor mye bedriften kommer til å bruke, kan han ikke tallfeste før anbudene er klare.

– Det får vi se når regnestykket er ferdig. Men det koster, det gjør det.

Det er Kurt Rønning og Bård Sørensen som har utformet prosjektet.

– Nå gleder vi oss veldig. Dette blir mye bedre for kundene.