Melbo møter Leknes i seriefinalen:

– Vinner vi kampen, er det en klar fordel for oss. Da vil vi ha fire poengs forsprang når det er to runder igjen, sier Melbo-trener Thomas Rønning.

Har troa

Han forventer at Leknes kommer til å by på tøff motstand, men er mer opptatt av eget lag enn han er av motstanderen.

– Vi skal spille vårt spill og i vår formasjon. I utgangspunktet skal det være godt nok. Vi har tro på det vi holder på med, sier han.

– Men Leknes er en tøff motstander, som i likhet med oss, har investert i en del spillere og har satset bra denne sesongen, sier han.

Kjempeinnsats

Rønning har gang på gang understreket viktigheten av mental styrke, og uttalte tidligere i høst at han trodde det ville bli avgjørende for om Melbo klarte opprettholde konsentrasjonen utover i sesongen. Det har de klart.

– Gutta er flinke mentalt og er klare til kamp. Vi har noen spillere skadet. Samtidig disponerer vi det laget vi har, og er ikke bedre enn de spillerne vi har tilgjengelig til enhver tid, slår han fast.

Melbo-treneren synes det er flere ting Melbo har gjort bedre i løpet av sesongen, men skryter uhemmet av mannskapet.

– Helt fornøyd blir man aldri, men gutta har gjort en kjempeinnsats i høst. Det er hele tiden muligheter for å ta nye skritt. Nå har vi tre kamper igjen og dem skal vi fullføre med stil, sier han.

Håper på hjemmefordel

Leknes-trener Robin Andre Hansen håper at laget hans kan dra fordel av å spille på hjemmebane.

– Jeg tror at vi har en liten fordel ved å spille hjemme. Samtidig kommer kampen til å leve sitt eget liv. Begge lag har lyst å vinne og da blir det både nerver og store forventninger. Jeg ser ikke bort fra at tilfeldigheter kan avgjøre kampen, sier han.

Hansen er smertelig klar over at Leknes er nødt til å vinne for å ha noen mulighet til å rykke opp. Før kampen ligger de ett poeng bak Melbo. Med seier vil de ligge to foran.

– Det er nok sannsynlig at laget som vinner kampen også blir seriemester. Men det kommer til å bli en tett og jevn kamp. Vi må spille slik vi har gjort så langt i år, og ikke prøve på noe nytt. Melbo er et solid lag over hele linja som scorer mye og er tette bakover. Vi skal kjempe det vi kan, og håper at hjemmebanen hjelper oss. Dette blir spennende, slår Ken-Robin Andre Hansen fast.

Skulle kampen mellom Leknes og Melbo ende uavgjort, kan Lofoten på tredjeplass komme opp i ryggen på begge og fortsatt ha teoretisk sjanse til å rykke opp.

Klippe: Mikael Olsen har vært en viktig brikke i Melbos forsvar etter at han returnerte i sommer.