Hadselværingen Christer Kjærvik i realityserie på TV2:

Konseptet er at de på en øde øy i Stillehavet skal overleve helt alene, helt avskåret fra sivilisasjonen, uten å vite hvor lenge de skal være der.

Christer Kjærvik fra Stokmarknes er en av tolv deltakere som kun får nok vann til å klare seg i to døgn, resten må de finne ut av selv. Serien er en realitysatsing fra TV2, der målet er å overleve sammen. Det er ingen utstemming eller konkurranse, kun en konkurranse for å holde seg i livet. Alt står på evnen til samarbeid med andre deltakerne.

Krevende utfordring

I seriens første sesong var det 12 kvinner som fikk prøve seg. Da var det flere som måtte melde seg ut underveis, og fikk kjenne opplevelsen på kroppen i ettertid, enten gjennom hårtap eller vitaminmangel. I år er det guttas tur.

Deltakerne kommer fra en variert bakgrunn: De er blikkenslagere, ungdomsskolelærer, det er med en brannmann og en som er offiser i forsvaret. Kjærvik er utdannet lege, noe som nok kan være en fordel i en overlevelsessituasjon.

Britisk forgjenger

Opprinnelsen kommer fra et britisk konsept, «The Island with Bear Grylls», men i den norske versjonen har deltakerne ingen erfaren overlevelsesekspert med på laget. Her må de klare seg selv. Serien skal ledes av Espen Olanger Simonsen, som har erfaring med overlevelsessituasjoner.

Programmet har premiere mandag 1. januar og vises på TV2.