Søker unge til spektakulær åpning av festspillene

Trenger 208 ungdommer.
forsiden

Svein Spjelkavik fra Andøy er i år hyret inn som ansvarlig for regien av årets åpningsseremoni. I nært samarbeid med Festspillprofilene dansekompaniet Kartellet og lydkunstner Benjamin Mørk med flere, planlegges nå en storveis åpningsseremoni som i år blir mobil med start i Generalhagen og avslutning på Torvet.

- Festspillene i Nord-Norge er landsdelens viktigste og Nordkalottens største kulturarrangement. Når den 52. utgaven skal åpnes i Generalhagen og på Torvet lørdag 18. juni klokken 13 blir det gjort på en måte Nord-Norge aldri har sett maken til og vi vil ha deg med finalen på Torvet utenfor bysenteret, sier Svein Spjelkavik.

Han trenger 208 ungdommer som skal være med å skape det største levende bildet Nord-Norge har sett! Hver og en får utdelt en farget papplate som holdt på forskjellige måter kan vise fire forskjellige farger. Det hele filmes fra en drone som overfører bildesignalet direkte til storskjerm på Torvet.

- Det blir et øyeblikk for historiebøkene. Vi inviterer også folk flest til å strømme det hele fra sine mobiltelefoner via sosiale medier. Hele verden skal få vite at de 52. Festspillene er i gang, sier Spjelkavik.

- Med Svein Spjelkavik som kunstnerisk ansvarlig er vi sikre på at dette blir en åpningsseremoni publikum sent vil glemme.Jeg håper mange unge vil være med. Dette er en unik sjanse og en dag jeg gleder meg vanvittig til, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Sammen oppfordrer de nå unge mellom 13 og 20 år til å være med å skape historie, når Festspillene, Harstad og Nord-Norge skal settes på kartet. Man kan melde seg via www. festspillnn.no og det er absolutt lov å ta med en venn eller flere.

Du kan finne mer informasjon på festspillenes egne hjemmesider.