Snart starter denne direkteruta opp

Daglig mellom Trondheim og Evenes.

Illustrasjonsfoto: Ned Alley / NTB scanpix 

forsiden

Lørdag 1. april innfører Widerøe en daglig direkterute mellom Harstad/Narvik lufthavn, Evenes og Trondheim.

Et kjapt prissøk viser at laveste pris er 699 kroner hver vei.

- Widerøe følger eksisterende reisestrømmer og lytter aktivt til våre kunders tilbakemeldinger. I tillegg til konkrete innspill fra næringslivet, har dette dannet grunnlaget for ruteøkningene som trer i kraft fra april 2017, sier Widerøes informasjonssjef, Catharina Solli, ifølge NHO.

- I tillegg til at vi innfører en rute mellom Evenes og Trondheim, forlenger vi eksisterende ruter slik at folk enkelt kan fly mellom Harstad/Narvik til Sandefjord og Bergen. Målet er å binde landsdelene sammen med en luftbro og gi de reisende en enklere reisevei, sier Solli til egen nettside.

I april 2017 vil det ikke lenger være mulig å fly til og fra Narvik lufthavn Framnes.

- Reisemønsteret står foran en endring og Widerøe har i den anledning valgt å satse videre på Evenes og forsterker frekvensen fra to til fire daglige avganger til og fra Bodø.  En av disse avgangene vil foregå med selskapets største fly Dash 8 Q400, med 78 seter.

Norwegian har flydd direkte mellom Evenes og Trondheim et par ganger i uka, men denne ruten kuttes.