Evenes-pilot får sju millioner i erstatning

Drikking av alkohol under et teknisk kurs for helikopterpiloter på Evenes, førte til at en pilot mista jobben fra Norsk Luftambulanse.

Illustrasjonsfoto 

forsiden

Under et flerdagers-kurs på Evenes i 2015 skal det ha blitt drukket alkohol på en middag for kursdeltakere og kursholdere, og det ble en «meget sen» kveld for kursholderen, har han erkjent i etterkant, ifølge NRK.

Lagmannsrettene mener at piloten skal ha vært «sterkt prega av alkoholinntaket kvelden før». Saken kom opp fordi en av kursdeltakerne i etterkant meldte inn sin reaksjon på pilotens oppførsel under siste kursdag. Arbeidsgiveren skal så ha gitt en sterk advarsel til piloten, som deretter ble oppsagt i oktober samme år, melder NRK.

I begrunnelsen til hvorfor retten nå mener pilot Hans Henrik Nilsen skal ha en erstatning på sju millioner kroner, ligger at piloten uansett ikke hadde tenkt til å fly dagen etter kursmiddagen. Påstander fra arbeidsgiver om at han skal ha hatt et skadelig forhold til alkohol kan heller ikke dokumenteres.

Erstatningen skal ha blitt så stor fordi det nå er vanskelig for piloten å få napp på jobbsøknader som pilot.

Arbeidsgiver mener rettens konklusjon er feil, og vurderer en anke, ifølge NRK.