NRK-Mehren i hardt vær: Buksesmekken åpen, utstyret blåste bort

– Ikke det stolteste øyeblikket i mitt liv, humrer NRK Troms-reporter Nils Mehren. I beste sendetid torsdag gikk han på lufta med buksesmekken kållåpen, og senere blåste utstyret bort.

ENGASJERT: Stormen tok både lua og kamerautstyret til NRK Troms-reporter Nils Mehren torsdag. Han pratet engasjert i vei, vel vitende om at han ikke hadde rukket å dra opp buksesmekken på ytterbuksa. Foto: NRK Troms 

forsiden

Seere som fulgte Nordnytt syntes å være mer opptatt av buksesmekken til Mehren, enn av stormen som herjet i landsdelen. Men Mehren forsikrer at han hadde en bukse under, selv om enkelte hintet om at så ikke kunne være tilfelle.

– Alt som kunne gå galt, gikk galt denne dagen, sier Mehren.


Filmet kortslutning i transformatorstasjon: – Strøm er ikke noe man tuller med

En video av en kortslutning i en transformatorstasjon i Gullesfjorden, har spredt seg i sosiale medier.

 

Fryktelig kaldt

Da uværet raste som verst i området rykket NRK-reporteren ut til Tjeldsundbrua for å rapportere om uværet, men fikk beskjed om å dra til Andenes der han skulle lage et vær-innslag både for NRK Nordland og NRK Troms.

Vel fremme på Kjølhågen utenfor Andenes hadde han noen minutter igjen før han skulle på lufta.

– Det blåste innmari, og var skikkelig kaldt. Bak i bilen lå en nikkers, og den dro jeg utenpå. Så fikk jeg plutselig beskjed om å komme inn i sendingen 1,5 minutter før avtalt tid. Så der sto jeg og dro på meg buksa, samtidig som jeg skulle gi en værrapport, forteller han.

Innslaget har skapt humor på sosiale medier, og Mehren har fått masse henvendelser, både fra seere, kolleger og fra Mads Gilbert.


Dobbelt farevarsel: Storm nummer to er rett rundt hjørnet

Det er rolige forhold i morgentimene, men ikke la deg lure. Storm nummer to er rett rundt hjørnet.

 

– Klinikkoverlegen var mest bekymret for helsa mi da han så meg der ute i stormen med buksesmekken åpen, ler Mehren.

Ikke det stolteste øyeblikket

Og han tar seg selv så lite høytidelig at han dokumentert hendelsen på egen hjemmeside.

– Ikke mitt stolteste øyeblikk på TV. Men sånn går det da jeg fikk beskjed om å gå på direkten 1 minutt før avtalt tid og jeg ikke har fått dratt opp den varme buksa, skriver han på egen Facebookside.

Men det stoppet ikke der. Da Mehren skulle rapportere på direkten fra Andøya hadde han allerede mistet skinnlua i uværet. Midtveis i innslaget kom en vindrosse og blåste kamerat over ende, og det ble svart.

– Jeg måtte bare grabbe til meg utstyret og prate videre, sier han.

– Men du takler jo slike hendelser utrolig profesjonelt?

– Jada, men man skal jo ikke stille på kongelig norsk televisjon med buksesmekken åpen, sier Mehren på telefon fra Bleik, der drivgods hadde stengt veien på formiddagen.


 

Hull i veien ødela dekk og felger: Du kan kreve erstatning

Geir Jørgensen i Statens vegvesen i Harstad skjønner bilistenes fortvilelse etter å ha fått ødelagt dekk og felger ved busstasjonen.