TV2 programleder Håvard Kristoffersen Hansen registrerte 170.000 seere på den første episoden om nettmobbing i «Haterne» søndag kveld.

Profilerte personer

Programmet filmer profilerte personer som har vært utsatt for nettmobbing, når de ringer på døra og konfronterer mobberne.

– Responsen har vært overveldende, og programmet var det mest delte på sosiale medier i hele Norge på premieredagen. Sandra Borch har også fått masse støtteerklæringer, sier Hansen.

Borch konfronterte en mann som har skrevet grove, sexistiske meldinger til henne på Twitter. Borch har også mottatt store mengder hets etter at hun kom med kontroversielle uttalelser om pelsdyrnæringen.

Hussaini nestemann ut

Mandag kveld viste kanalen et program som omtalte Mani Hussaini.

– Han ble valgt som AUF-leder etter Eskil Pedersen, og har erfart mye politikerforakt blant enkelte i befolkningen. En av mennene kalte ham «En helvetes terrorist som skulle ha vært på Utøya når det smalt«. Vi bestemte oss for å konfrontere denne mannen som kom med dette mot Hussaini, etter hans uttalelser om å ta inn syriske flyktninger til Norge, sier Hansen.

Nettmobbing på dagsordenen

Han forklarer at TV2 som mediehus setter nettmobbing på dagsorden hele uken ved denne nettserien.

– Vi setter fokus på et alvorlig samfunnsproblem, ettersom netthets kan føre til at enkeltindivider frastår fra å ytre meningene sine. Det resulterer i at de i stor grad begrenser ytringene sine. Dette truer både ytringsfriheten og demokratiet, , sier Hansen.

Andenesværingen har jobbet to år i TV2 som reporter på nyhetene.

Det siste året har han jobbet mest med dette prosjektet.

– Nettmobbing er et økende problem, og vi ønsker å bevisstgjøre folk på at dette ikke er greit å skrive nedsettende og sjikanøse kommentarer om andre på nett. Vi ønsker å sette denne tematikken på dagsordenen, og håper at vi kan bidra til at folk bir mer varsom med hvordan de ordlegger seg på nettet, avslutter han.

Det blir en ny konfrontasjon med en nettmobber av kjendiser hver kveld hele uken, og man kan vente seg flere sterke møter.

Les også Vesteråling har laget tv-serie om nettroll