Annonse fra VOL Marked
Gå til

Finalistene i Årets Butikkmedarbeider 2016 er valgt ut!

Tirsdag denne uka møttes juryen for å plukke ut finalister i kåringen av Årets Butikkmedarbeider i Vesterålen 2016. Det skulle vise seg å ta lengre tid enn de hadde trodd.

Juryen består av representanter fra samarbeidspartnerne. De kan du lese mer om her.

Etter at det ble åpnet for nominasjoner, har publikum virkelig tatt løs, forteller prosjektleder i VOL marked, Øystein Beddari.

– Allerede etter en halv time var det 30-40 nominerte. Vi har nådd nesten 30.000 mennesker på Facebook med kampanjen, og det har kommet rundt 400 nominasjoner og kommentarer, forteller Beddari.

– Engasjement har vært enormt i hele Vesterålen.

Her har juryen plukket ut seks finalister blant flere hundre nominerte. F.v. Kjartan M. Eilertsen, Øystein Beddari, Leif-Hermann Jensen, Marthe Hov Jacobsen, og Annelene Holm Lund. 

Juryen mener engasjementet viser at kampanjen retter søkelyset på noe viktig - butikkmedarbeidere er en bransje som publikum ønsker å sette pris på. Målet med kåringa er å løfte frem denne enormt viktige næringa, og samtidig sette søkelyset på hva som gjør at folk faktisk vil handle lokalt i Vesterålen.

– Det er et utfordrende utgangspunkt med så mange nominerte, forteller Kjartan Eilertsen, avdelingsleder Service og samferdsel ved Sortland videregående skole.

Publikum har kommentert kandidatene etter hvert som de har blitt nominert. "Ho har stått på for sine kunda", "Alltid like smilandes og blid", "Den flottaste frisøren og medmennesket" - godordene hagler når folk nominerer sine kandidater til Årets Butikkmedarbeider.

Det diskuteres heftig rundt bordet, og ulike kriterier vurderes.

Hva er en god butikkmedarbeider? Er det å møte kundene med et smil? Er det å være selger, og ikke bare ekspeditør? Én felles egenskap skiller seg ut: Den gode butikkmedarbeideren byr på seg selv.

– De beste viser også sosialt engasjement og er fremoverlent, skyter noen inn. De bidrar gjerne i lokalmiljøet.

Dette viste seg å være vanskeligere enn først antatt, oppsummerer juryen. Men de kom i mål med seks finalister, én fra hver kommune i Vesterålen og Lødingen. Disse vil presenteres på VOL.no frem mot avstemningen som begynner 13. desember.

Her er årets finalister

Lødingen: Torild Sareussen fra Salong Silhuetten

Bø: Katie Hanken, Småfisk

 

Hadsel: Geir-Arne Rikardsen, REMA 1000 Stokmarknes

 

Sortland: Monica Davidsen, Blomsterbutikken Sortland Storsenter

Øksnes: Torunn Olsen, Bunnpris Myre

Andøy: Anette Isaksen Steffensen, Bunnpris Andenes

PS! Publikum kan også engasjere seg i Instagram-konkurransen der ansatte og kunder oppfordres til å ta bilder av butikkansatte i Vesterålen. Disse postes med emneknagg #vierstolt - her trekkes det ut en heldig vinner av gavekort på 1000,- fra Sortland hud og fotterapi.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.