Annonse fra Bil i Nord
Gå til

7 ting du må sjekke før du kjører på ferie

Sommerferien nærmer seg, og her er 7 ting du bør sjekke før du kjører på langtur.

 

Om du skal kjøre bilferie i Europa eller Norgesferie for å besøke slekt og venner, er det viktig å sjekke at bilen også er klar for ferieturen.

Bil i Nords fagfolk gir deg her sine beste råd, slik at du kan være sikker på at bilen er i orden.

1. Sjekk at alle lys virker


Cirka en tredjedel av alle bilister kjører med for lavt lufttrykk i dekkene. Et for lavt lufttrykk innebærer høyere drivstofforbruk, i tillegg til at det innebærer dårligere kontroll over kjøretøyet og det påvirker bremselengden 

2. Sjekk dekkene

– Det er tre ting du bør sjekke med dekkene: det første er at dekktrykket er tilfredsstillende, neste er at mønsterdybden er korrekt og til sist om du har noe skjevslitasje på dekkene. Mønsterdybden er anbefalt 3 mm, selv om kravet er 1,6 mm på sommerdekk. Risikoen for vannplaning øker dramatisk når mønsteret på sommerdekkene blir mindre enn 3 mm.

– En firhjulskontroll kan rette opp skjevheter i forstillingen, så det er lurt å sjekke hvis man merker at rattet er skjevt.

Les også: Seks gode tips til deg som skal skifte dekk

3. Peile olje

Se til at du har nok olje, på nye biler kan du lese av på displayet inne i bilen, men på eldre biler må du peile, sier mekanikerlærling Sindre Robertsen (bildet).

4. Sjekk om du må bytte vindusviskere

Vindusviskere må skiftes en gang i året, og siden man skal kjøre langt, kan det være greit å sjekke om det er på tide. Hvis det legger seg film på vinduet når du bruker dem, kan det være på tide å bytte. De skal viske bort både regn og eventuelle insekter.

5. Fyll opp med spylevæske

6. Sjekk forsikringen og eventuell veihjelp

Som Volvo-eier har du gratis veihjelp i hele Europa dersom du følger servicen, du får leiebil i et visst antall dager og gratis transport til nærmeste Volvo-verksted.

Snart ferie - kjøp en ferieklar bil, så kommer du deg trygt avgårde. Klikk her for å se Bil i Nords utvalg av bruktbiler.

7. Bestill verkstedtime i tide

Hvis du vet at du bilen trenger en service eller en sjekk om at alt er i orden, så bestill verkstedtime i tide.

– I fjor var det stort trykk på verkstedene og vanskelig å finne ledig tid, fordi så mange kommer samtidig før de skal på ferien, sier Robertsen.

Til sist er det viktig å laste de tyngre gjenstandene nederst i bilen og fest dem gjerne. Ikke la løse gjenstander ligge og slenge i bilen.

Klikk her for å bestille verkstedtime hvis du trenger en teknisk kontroll av bilen din før du kjører på langtur.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.