Annonse fra Bil i Nord
Gå til

Eirik og familien elsker sin Volvo XC70

Da familien Skogeng fikk tilbudet om å overta leasingavtalen på en 2014-utgave av Volvo XC70 var de ikke i tvil om hva de skulle gjøre.– Vi har hatt to Volvoer tidligere, en eldre Volvo XC70 og en Volvo V70. Da jeg fikk tilbud om å overta leasingavtalen på denne bilen var jeg ikke i tvil om at det måtte bli en tredje Volvo, sier Eirik Skogeng. 

Volvo XC70 har i flere år gått sin seiersgang i Skandinavia. Med ekstra bakkeklaring, firehjulstrekk og god plass, er det ikke rart at så mange nordmenn har gått til anskaffelse av den populære bilen.

Perfekt feriebil 

– Bilen er veldig romslig og er perfekt som feriebil. Det jeg er mest fornøyd med er de gode setene i bilen, de gir en utrolig god kjørekomfort. I tillegg så har bilen Webasto og Volvo On Call, noe som gjør at jeg kan varme opp bilen noen få tastetrykk på smarttelefonen, sier Skogeng.

Les også: Slik holder du bilen ung (selv om den begynner å bli gammel)

Eirik Skogeng er veldig fornøyd med sin Volvo XC70. God plass, firehjulstrekk og høy bakkeklaring har gjort denne modellen til en svært ettertraktet bil. 

Men det er ikke bare de voksne i familien som er fornøyd med en oppvarmet bil i vinterferien.

– Ungene er veldig fornøyde med bilen og spesielt er de fornøyd med at de kan justere varmen i baksetene, forklarer Skogeng.


Familien var faktisk så tilfreds med sin nye bil at de i april i år valgte å kjøpe den ut da leasingavtalen gikk ut. 

Romslig bil med gode trekkegenskaper

– Vi er en veldig aktiv familie så Volvo XC70 er midt i blinken for oss. Bilen kan trekke opp til 2100 kg, 300 kg mer enn vår gamle bil, så nå kan vi ta med oss campingvogna på ferie, forklarer Skogeng. 

I tillegg til å trekke campingvogn bruker familien bilen til å trekke tilhengere med både snøscootere og sleder.

– Vi hadde sikkert hatt behov for tre biler for å få med oss det vi trenger på en ferietur. Men med denne bilen er det bare å laste opp alt i en kapelltilhenger og kjøre. I tillegg bruker vi ofte skiboks på bilen, sier Skogeng.

Denne 2014-utgaven av Volvo XC70 er familien Skogengs tredje Volvo. Her er et bilde fra en av deres mange ferieturer med bilen. 

Solgte 20 biler på to måneder 

Volvoselger Per Ivar Andersen ved Bil i Nord Sortland mener Volvo har truffet på flere av sjekkpunktene til nordnorske bilkjøpere med Volvo XC70. 

– Grunnen til at Volvo XC70 har blitt en populær modell har nok mye med at det er en veldig romslig bil med god bakkeklaring og firhjulstrekk, samtidig er det en velutprøvd og sikker bil. Den fungerer like bra for småbarnsfamilien som for den aktive familien, forklarer Andersen.

Volvoselger Per Ivar Andersen mener Volvo XC70 er som skapt for nordnorske veier. Nå håper han arvtageren Volvo V90 CC kan bli en like stor suksess.  

Da Volvo bestemte seg for å slutte med produksjonen av Volvo XC70 våren 2016, merket Andersen og kollegaene i Bil i Nord en dramatisk økning i salget av den populære modellen.

– Vi var bekymret før sommeren for at vi hadde tatt inn alt for mange Volvo XC70. Men etterspørselen var enorm. Årsaken til det er nok det at det er en bil som har de gode egenskapene for nordnorske veier samtidig som det er en bil det har vært lite problemer med, sier Andersen.

At Volvo XC70 er en populær bil er det ingen tvil om. 

Sikker bil

Til daglig er det kona og barna til Skogeng som bruker deres Volvo XC70. Da er det ekstra viktig med en trygg bil med god framkommelighet.

– Det er veldig betryggende for meg som familiefar å vite at vi har en bil med både firehjulstrekk og automatgir. Da kommer vi oss frem overalt hvor vi kjører. Jeg har faktisk aldri opplevd at vi ikke har kommet oss frem med denne bilen, forteller Skogeng.

Etter at produksjonen av XC70 ble avsluttet er det nå nye Volvo V90 Cross Country som har tatt over stafettpinnen i dette segmentet. Men Skogeng håper han kan ha sin bil i flere år fremover.

– Jeg håper det blir lenge til jeg trenger å kjøpe meg ny bil. Men en ting er sikkert, det blir en Volvo, sier Skogeng.

Snart ferie - kjøp en ferieklar bil, så kommer du deg trygt avgårde. Klikk her for å se Bil i Nords utvalg av bruktbiler.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.