Annonse fra Markedsgata Hjem og Fritid
Gå til

Nå kan plenen «klippe seg selv»

Drømmer du om å slippe å tidkrevende plenklipp? Da er du ikke alene. Stadig flere vesterålinger skaffer seg robotgressklipper.

I en grønn og overgrodd hage viser butikksjef Oddvar Øyahals hos Markedsgata Hjem og fritid hvordan robotgressklipperen kan gjøre hagearbeidet til en lek.

– Stadig flere vil bruke fritiden på hytta eller i bobilen, eller de har så dårlig helse at de ikke klarer å klippe plenen selv. I dag er det både vanskelig og dyrt å leie ungdommer til å gjøre den jobben. Hvis man skal reise bort på sommerferie, vet man også at man kommer hjem til nyslått plen, sier Oddvar Øyahals.

Butikksjef Oddvar Øyahals ved Markedsgata Hjem og fritid forteller at robotgressklipper blir stadig mer populært, også i Vesterålen.  

Han påpeker at robotgressklipperen gjør jobben – også om det er litt fuktig i gresset.

– Folk som har robotgressklipper får den fineste plenen. Robotgressklipperen jobber uansett om det er litt fuktig i gresset. Med «vanlig» gressklipper må du vente på den nordnorske sommeren, og da kan du måtte vente lenge, ler Øyahals.

Klipper stille

Det er du selv som stiller inn når robotgressklipperen skal klippe, både hvilke dager i uka og hvilket tidspunkt.

Hvis du vet at du for eksempel bruker hagen på ettermiddagstid, men ikke om formiddagen eller kvelden, så kan du stille inn gressklipperen til å klippe to innenfor ulike tider om dagen. De minste robotgressklipperne klipper på din programmering, mens de mer avanserte tilpasser seg gressmengden bedre.

– Til syvende og sist er det du som bestemmer over maskinen, den gjør ikke alt selv, sier Øyahals.

– Bråker robotgressklipperen mye hvis du for eksempel skal klippe om kvelden?

– Hvis du lar deg irritere over lyden fra en robotgressklipper, da blir du irritert av alt. Det er elektromotorer som driver den, og du hører såvidt suset av knivtallerkenen.  Det er samme prinsipp som en elektrisk bil, du hører knapt at den kommer kjørende.

En robotgresslklipper gir deg nabolagets peneste plen - alltid nyklipt.  

Miljøvennlig plenklipp

Øyahals mener en robotgressklipper er miljøvennlig.

Den lukter hverken eksos eller bensin og eller forstyrrer naboen. 

Det er rett og slett en grønn ting.

– Hvor liten – eller stor – plen bør man ha for at det skal lønne seg med en robotgressklipper?

– Hvis du er 80 år og dårlig til bens, og du ser at du ikke makter å klippe plenen selv, så spiller det ingen rolle hvor liten eller stor plenen din er. Den minste robotgressklipperen passer til plener på 250-300 kvadratmeter, og så går det oppover, sier Øyahals hos Markedsgata Hjem og Fritid på Stokmarknes. Han hjelper deg gjerne med å finne den robotgressklipperen som passer til størrelsen på din hage.

Legg kabel langs ytterkanten

For at robotgressklipperen skal vite hvor den skal klippe må man legge en kabel rundt plenen og rundt busker og bed.

Dermed vet robotgressklipperen hvor den skal klippe, og man unngår at den «stikker av» og for eksempel klipper i andres hager. I tillegg legger man en signalkabel i midten, slik at gressklipperen finner raskeste vei tilbake til ladestasjonen dersom den begynner å gå tom for strøm.

Med en kabelleggemaskin legges grensene for robotgressklipperen raskt.  

– Vi tilbyr legging av kabel, og har en maskin som graver ned kabelen. Hvis du ønsker å legge selv, får du kjøpt et såkalt «leggesett». Da legger du kabelen oppå jorda, og slår kabelen fast i plenen med noe som ligner på teltplugger, sier Øyahals.

– Er det enkelt å stjele en robotgressklipper, når den «tusler» rundt i hagen, mens du kanskje selv er på jobb eller på ferie?

Idet du løfter opp en robotgressklipper, så går alarmen, og den piper med 120 decibel. Det vil være forferdelig å være i nærheten av en så høy lyd. Når man installerer en robotgressklipper, så anbefaler vi alltid at strømforsyningen er låst innendørs. Da vil maskinen være ubrukelig for andre. I tillegg er hver maskin utstyrt med et serienummer, og dersom din maskin er meldt stjålet og noen dukker opp hos en annen Husqarna-forhandler for å kjøpe strømadapter - da får man opp at den er stjålet. 

Markedsgata Hjem og Fritid på Stokmarknes har et stort utvalg av robotgressklippere. Her kan du finne akkurat den klipperen som passer til din plen.  

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.