Annonse fra Mur- & Malerteknikk
Gå til

Fra fiskeanlegg til Farmen-hytte. Her har de aldri en kjedelig dag på jobb

Rendyrket Sortlandsfirma med en rekke spennende prosjekter på gang.

Til neste år fyller Mur- & Malerteknikk på Sortland 15 år og har nå utviklet seg til å bli en av de største og beste bedriftene innenfor sitt fagfelt på Sortland.

- Vi kan flere ulike teknikker innen både muring og maling. Noe bredden i våre prosjekter viser godt, sier daglig leder Inge Johansen i Mur- & Malerteknikk.

Flere Svolvær-prosjekter

I dag er det 14 ansatte i bedriften og de jobber ofte sammen med store entreprenører, slik som eksempelvis den nye Coop Extra Sortland sammen med Karstein Kristiansen Entreprenør.

– Det var jo en forholdsvis «enkel jobb» i og med at det er en del store arealer og rom. Der hadde vi sparkling- og malearbeid på veggflater, samt en del beleggarbeid.

Coop Extra Sortland.  

Andre prosjekter de har jobbet på er Tinden brygge i Svolvær og utbyggingen av Bil i Nord, også det i Svolvær. Derfor er det ikke rart at variasjonen er noe av det Johansen ønsker å trekke fram som det beste med arbeidsplassen sin.  

Her ser vi MMT i arbeid.  

– I fjor jobbet vi med det som da var verdens største landbaserte settefiskeanlegg på Senja, med en grunnflate på cirka 12.000 kvadratmeter. Da var vi inne med sprøytemaskin som sprøytemalte alle produksjonslokalene, i tillegg hadde vi den 500 kvadratmeter store administrasjonsfløyen hvor vi hadde belegg- og flisearbeidet. Også dette prosjektet sammen med Karstein Kristiansen Entreprenør, sier Johansen.

Privatmarkedet

Selv om Mur- & Malerteknikk hovedsakelig gjør oppdrag i bedriftsmarkedet, har de også en del private kunder. Da jobber de eksempelvis med grunnmur, flytavretting og sparkling av gulv, i tillegg til en god del våtromsarbeid.  

Her er eksempel på arbeid de gjorde i forbindelse med carportene på Lamark-tunet.  

– Vi er inne i begge markedene da vi har veldig dyktige flisleggere og folk som er godt oppdatert på våtromskravene, og lovene innenfor dette som er svært viktige å følge. På denne tiden av året er vi også ute og oppgraderer en del eldre piper da det er en hel del hus med teglesteinspiper, sier Johansen.

Farmen-Laila

I fjor vant Laila Lockert fra Vesterålen reality-konkurransen «Farmen» på TV2, noe som resulterte i at hun vant en KIA og ikke minst en Saltdalshytte. Denne hytta var gjengen hos Mur- & Malerteknikk initiativtaker bak å få realisert.

Daglig leder Inge Johansen liker sin varierte arbeidshverdag.  

– Vi hadde lyst til å være med og realisere den og inviterte med oss entreprenører for å få til en dugnad slik at den skulle reises. Vi fikk med oss elleve entreprenører og leverandører på dugnaden og har endt opp med ei flott hytte på 65 kvadratmeter, sier Johansen.

Dette er noe av det morsomste Mur- & Malerteknikk har vært med på.

– Laila fremsto så positivt på TV og vi satt stor pris på å kunne hjelpe henne med dette.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.