Annonse fra Steirotoppen Kafeteria

Kafeen er ny – men maten er den samme

Klokka er litt over 08, og det bakes rundstykker og horn på kjøkkenet til Steirotoppen. Butikkleder Olga Tobiassen følger oppskrifta, og en ny dag på kafeen er godt i gang. Her gjøres ting akkurat slik de har vært gjort siden 1972.

Her lages det aller meste fra bunn, forteller Olga.

– Jeg synes det er artig og givende å gjøre det på denne måten. Det er overhodet ikke et slit.

Kundene på Steirotoppen kommer dit for å få hjemmelaget mat. Mat som smaker godt, og som man blir mett av.

- Det er produksjon hver dag, og kundene våre får ikke halvfabrikater fra industribakerier. Disse er gjerne tilsatt stoffer som skal sørge for lang holdbarhet. Det slipper vi å bruke, siden vi alltid har ferskvarer, sier Olga.

Sandra Larsen sørger for nystekte sveler – en av flere klassikere på Steirotoppen.  

Det er ikke en lettvint og billig løsning kafeen har valgt. Det koster å produsere maten fra bunn, men Olga mener det likevel lønner seg å gjøre det på «gamlemåten»:

- Det har alltid vært Steirotoppens varemerke, og det vet kundene å sette pris på. Enn så lenge er folk bevisst på hva hjemmelaget mat er, mener hun.

– Og det kommer vi til å fortsette med.

På dette kjøkkenet har det blitt laget mat fra bunnen av siden 1981.  

Siden 1981 har Steirotoppen holdt til i de samme lokalene, etter at de flyttet opp i 3. etasje. Kafeen har i de siste ukene hatt håndverkere både høyt og lavt. Hele kafeen har gjennomgått en ansiktsløftning, og den fremstår som en moderne utgave av seg selv. Interiøret har vært uforandret i en årrekke, men nå er det smakfulle og stilrene omgivelser kundene får oppleve. Betyr dette at Steirotoppens utvalg av mat også skal moderniseres?

– Nei, vi kommer til å holde på tradisjonene, og kundene våre skal vite hva de kommer til på Steirotoppen, forsikrer Olga.

Ett av produktene kafeen er kjent for, er det legendariske «Steirohornet». Oppskrifta er hemmelig, og faktisk ikke en gang nedskrevet.

Etter oppussingen har Steirotoppen blitt ny og moderne, men maten er den samme.  

Hvem som først introduserte hornet er det ingen på kjøkkenet som vet, men den kjære tradisjonsbæreren lever i beste velgående. Det har «bestandig vært der», og det er nå 3. generasjonen kunder som kommer for å sette tennene i «Steirohornet».

– Det er et enkelt horn med ost, skinke og smør, men bakes også hver dag – her på benken. Det gir «det lille ekstra», er damene på Steirotoppen enige om.


Her får du et unikt innblikk i produksjonen av det legendariske Steiro-hornet!

 

Olga Tobiassen, Anita Knutsen og Sandra Larsen er tre av de ansatte som ønsker deg velkommen på Steirotoppen. 

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.