Lillefredag endelig tilbake!

Suksesskonseptet lillefredag gjenoppstår 14. februar under Skreifestivalen på Myre. Meny: Gratis tapas, kulturinnslag, inspirasjon og nettverksbygging.

Det var i 2014 at historiens aller første #lillefredag ble arrangert og ble en av de mest populære møteplassene for unge voksne på tvers av både næringer, bedrifter og kommunegrenser. I krysningen mellom uformell faglig input og sosial møteplass fikk #Lillefredag markert seg om et godt initiativ for å bygge nettverk og stolthet over Vesterålen. Nå oppstår konseptet igjen på Skreifestivalen på Myre med Skrei-edition. Nå skal de diskutere hvordan fiskerinæringa gikk fra å være vanskelig å rekruttere folk til, til å bli selve indrefileten i Norge. Nå vil alle ha en bit av fiskerinæringa.

– Vi ville så inderlig ha #lillefredag tilbake og da vi begynte å spørre rundt var det mange som har et ønske om å få tilbake denne arenaen, sier Martin Meisterlin.

Det ble raskt etablert en dialog mellom Fiskeriparken, Fabrikken Næringshage, Randi Lervik i Vesterålen Regionråd og samarbeidspartnerne Deadline Media og Vesterålen Online, at timingen var rett for å lansere en ny serie med Lillefredag. Målet er å bruke konseptet LilleFredag til å feire at vi har et potent næringsliv, kulturliv og at det er mer enn liv laga å arbeide og bo her.

– Jeg tror mange får hakeslipp når vi får høre om hvor mange spennende bedrifter som både jobber nasjonalt og globalt i regionen. Lillefredag er en perfekt arena til å bli bedre kjent med dine med vesterålinger og få faglig input, sier Henriette Gjebrea.

Tema for årets første #lillefredag er naturligvis skrei. På menyen står foredrag fra spennende personer/bedrifter, mingling og kulturinnslag. «Solveig Melkeraaen kommer for å fortelle om hva filmen Tungeskjærene har blitt oppfattet som, hvordan vi vesterålinger blir oppfattet. Ute i den store verdenen.

Look North Trainee har som formål å gjøre Vesterålen og Lofoten synlig og attraktiv som arbeidsmarked for nyutdanna personer. Bare siden 2014 har hele 44 personer valgt å flytte til regionene på grunn av ordningen. Hvordan ser traineene på Vesterålen, hvilke muligheter ser de og hvorfor blir de boende? Vi får snakke med tidligere trainee Nan Iren Erdal og Ellinor Wiiker, i tilegg til nåværende trainee Helene Nordtved.

Sist men ikke minst kommer Martin Rasmussen fra Primex for å fortelle om teknologien bak vårt neste fiskeeksporteventyr. Lokalmat fra Vesterålen servert på blant franske matfat.

Målet er å arrangere #lillefredag fast en gang i måneden i alle vesterålskommunene. Arrangementet er gratis.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.