Vesterålen Bil

Bilen vesterålingene vil ha

Etter at Nissan Leaf kom på markedet, har salgstallene skutt i været, og i Vesterålen er dette bilen som er mest solgt akkurat nå.

Reidar Aronsen er en av dem som har blitt overbevist av elbilen, og har nå kjøpt den nyeste versjonen.

– Jeg er meget fornøyd med min Nissan Leaf. Den jeg har nå er den andre modellen jeg har, sier Reidar Aronsen.

Han berømmer komforten, og også kona er fornøyd med setene i bilen. Han er også fornøyd med rekkevidden på den nye bilen sin.

Modellen Aronsen nå kjører rundt i kom i vinter, og er andregenerasjons Nissan Leaf. Med et batteri på 40 kWt kan den, basert på New European Driving Cycle, kjøre opp til 378 kilometer per fulle lading.

Det tar 40 minutter å lade fra null til 80 prosent med en hurtiglader. I tillegg er bilen fullpakket av ny teknologi for å gjøre kjøreopplevelsen mest mulig behagelig og trygg.

– Det som gjorde at vi bestemte oss for å kjøpe elbil er at vi kun bruker bil i nærområdet, og om sommeren er vi stort sett på tur i bobil.

Men Aronsen har også vært på flere turer med sin Nissan Leaf, og overgangen fra ”vanlig” bil til elbil var smertefri.


VIL DU BYGGE DIN EGEN LEAF? KLIKK HER


Håper flere oppdager fordelene

– Jeg er vant til å kjøre alle slags biler, både store og små, og det eneste som tok tid å venne meg til var å kjøre med automatgir, men det har også gått seg til. Jeg håper at enda flere oppdager fordelene ved å kjøre elbil, sier Aronsen.

Han forteller at han helt klart tenker over miljøaspektet ved å kjøre elbil.

– Det svirrer i tankene at jeg sparer miljøet for giftige gasser, sier Aronsen. I tillegg trekker han fram fordelene ved billigere bomring og ferge, enn så lenge.

Også en kamerat av Aronsen har nylig kjøpt Nissan Leaf.

– Han har tidligere bare hatt vanlige biler, men han også er kjempefornøyd med den nye bilen sin, sier Aronsen entusiastisk.

Derfor er Nissan Leaf populær

– Det er flere grunner til hvorfor den er blitt så populær, og den ene grunnen er den lange rekkevidden, forteller salgssjef i Vesterålen Bil, Hallgeir Stavøy.

Videre forteller Stavøy at det begynner å bli bra utbygd med ladestasjoner, og at det fortsetter.

– Man kan fint dra på ferie med elbil både sydover og nordover, sier han.

Godt rykte

En annen grunn til Nissan Leaf sin popularitet er det gode ryktet bilen har.

– Det har vært veldig lite problemer med den, det er rett og slett en problemfri bil, sier Stavøy.

Han forteller at det er stor spredning i hvem som kjører bilen, også i alder.

– Mange bruker bilen som hovedbil, og flere som i utgangspunktet hadde tenkt å bruke den som bil nummer to, har fortalt at det har blitt hovedbilen.

– Den er god å kjøre, støysvak, kjapp akselerasjon og sterk motor. Det er en bil man rett og slett blir glad i, sier Stavøy.

Norges mest solgte elbil

En av fordelene med Nissan Leaf er at den er bygd som elbil fra bunn, og ikke konvertert til å bli det. Nissan har jobbet med elbiler siden 1948 og er pionérer på området.

Den forrige Nissan Leaf-modellen er Norges og verdens mest solgte elbil. Den nye modellen har også blitt svært populær, mye på grunn av den gunstige prisen og det nye flotte designet.

Den har blant annet alle de siste og mest moderne sikkerhetssystemene, og har fått fem av fem stjerner i Euro NCAP sin nye og strenge kollisjonstest.

– Bilen kan bestilles med selvkjørende funksjoner og automatisk lukeparkering, sier Stavøy.

Vesterålen Bil har hele tiden ordrer på nye Nissan Leaf på gang, så om du er interessert i å prøvekjøre så er det bare å ta turen innom, så kanskje du også blir elbil- eier.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.