Håper genser gir 150.000 kroner til fotballen

Christel Vråberg Thunestvedt ønsket å gjøre noe for Sortland IL. Resultatet ble 500 gensere, som skal være med å bedre klubbens økonomiske situasjon.

- Jeg ønsker at dette skal være med å samle Sortland, og få frem viktigheten av å ha en klubb hvor barna våre kan spille fotball, sier initiativtaker Christel Vråberg Thunestvedt. Hun er gift med spillende assistenttrener Sindre Thunestvedt, og hadde lyst til å gjøre noe for klubben.

Resultatet av Christels initiativ har altså blitt til en egen Sortland IL-genser, som klubben får i gave, og som de selv skal selge.

- Sponsorer har gjort det mulig for oss å gi disse til klubben. Dersom de selger alle genserne vil det gi dem 150.000 kroner rett i kassa, sier Christel.

Gjennom sitt eget klesmerke WRABE har hun designet og fått genseren produsert, og hun forteller om god kvalitet, nøytrale farger og mange størrelser.

- Det vil være størrelser helt fra baby og barn, til dame og herre, sier hun.

- Må ikke ta tilbudene for gitt

Sortland IL har de siste årene havnet i en dårlig økonomisk situasjon, og Christel ønsker at folk på Sortland forstår at alle kan være med og bidra til å bedre den.

- Har ikke klubben penger blir det vanskelig å sende ungene på fotball. Jeg ønsker at mine barn skal få muligheten til å drive med fotball om de vil, og derfor er det viktig at vi ikke tar tilbudene i byen vår for gitt, sier hun.

Vil se flere på kamp

Christel jobber også med å trekke flere tilskuere til hjemmekampene, og til  fremover vil det være pauseunderholdning på kampene.

- Jeg vil at de ulike idrettene og aktivitetene vi har på Sortland kan samles mer, og dette er en måte å gjøre det på, sier hun, og forteller at drillpikene, turnforeningen og kulturskolen alle er positive til å bli med på kamp.

Arrangerer overrekkelsesfest for hele Sortland

Selve overrekkelsen av genserne vil skje på en fest i månedsskiftet september/oktober, som også Christel står bak.

- Det blir et arrangement for hele familien i Blåbyhallen. Vi er fortsatt i planleggingsfasen, men jeg kan røpe at det blir hoppeslott for barna, og selvfølgelig salg av kaker og brus – til inntekt for klubben, sier hun.

- Fantastisk initiativ

Mats André Aas, styreleder i Sortland IL, er veldig fornøyd med engasjementet fra Christel.

- Det er et fantastisk initiativ, og hun har lagt ned en stor innsats. Folk som Christel omfavner vi, og vi håper på et langt og godt samarbeid med henne, sier Aas.

Pengene vil bety mye for Sortland IL

- Det vil være klingende mynt i en kasse som er ganske tom. I motsetning til mye annet er det en ren inntekt, og vi har troen på at vi får solgt alle genserne. Hvis hvert medlem selger en genser hver, er vi i mål, sier han optimistisk.

Om den økonomiske situasjonen forteller Aas at de har gjort flere tiltak for å bedre den, men at de fortsatt ikke er der de skal være.

- Vi gjør alt vi kan, og er hele tiden i dialog med potensielle sponsorer for i år og neste år.

Totalt har elleve bedrifter vært med på å sponse Sortland IL-genseren. Disse er Altibox, El-team, fdvhuset, Vesterålskraft, SpareBank 1, Calanus helse, Revicom, Bergård Amundsen, Elektro Installasjon, Accountor, Sortland Entreprenør og Wrabe. 

- Jeg vil takke alle som har bidratt, og oppfordrer nå alle til å kjøpe genseren, avslutter han.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.