Sortland IL
Gå til

Foto: Herman Henriksen 

SLAGET OM VESTERÅLEN

Etter en tøff sesong for Sortland IL skal klubben møte rivalen Melbo IL på hjemmebane i Blåbyhallen lørdag 27. oktober. Dette lokaloppgjøret har Sortland ventet på, og har troen på at de lander ei brukbar avslutning på sesongen.


-Det er supporterne vi er her for

Siste kampen på det gamle dekket i Blåbyhallen finner sted lørdag 27.okt kl. 12.00. Det er ventet godt oppmøte fra Sortland, men også fra nabokommunen Hadsel - hvor Melbo holder til.

-Dette er siste kamp for sesongen, og vi ønsker å gi supporterne en god avslutning siden det er de vi er her for, sier Mats Aas, styreleder i Sortland IL.

Det har vært en varierende sesong for Sortland, hvor få kamper har endt med poeng. Likevel har supporterne vært til stede, og styreleder Aas har fortsatt troen på at nabooppgjøret vil ende med seier for Sortland.


Vi skal vise at vi er bedre enn tabellene

Etter kampen mot Harstad rykket Sortland ned til 4. divisjon. I følge spiller Aleksander Bjørnsund er det flere grunner til dette, som bunner i laget og omstendighetene rundt. Han kom inn i sommer mens laget ikke var like mannsterk som det de er nå, og mener at dette i kombinasjon med mye motbakke har ført til at sesongen ble som den ble.

-Vi ønsker å vise at vi er bedre enn tabellene, og vi starter allerede på lørdag. Da skal vi legge grunnlaget, sier Bjørnsund.

Videre forteller Bjørnsund at klubben i år ikke har vist seg verdig for 3. divisjon, men det skal de gjøre noe med på lørdag.

-Selv om Melbo er en rival, skal vi se mot dem og bygge kultur slik de har gjort. Sortland skal ta videre det engasjementet og entusiasmen Melbo viser, for nå har klubben både muligheten og viljen til det, sier Bjørnsund tydelig og bestemt.


Kjempestemning på en viktig match

På siste kamp for sesongen, også kalt «Slaget om Vesterålen», vil det bli kafé og pauseunderholdning bestående av dans levert av Sortland Kulturskole. Gratis inngang for barn i SIL-klær, og for alle i supportergenseren til Sortland.

-Det er klart det ligger motivasjon i å ta med seg Melbo ned. De er ikke sikret plass i 3.divisjonen, forteller Bjørnsund videre.

Dette avhenger av resultatet i «Slaget om Vesterålen» og hvilke resultater de andre lagene i divisjonen leverer. Både styreleder Aas og Bjørnsund tror dette blir en kjempeartig match, og er klare i budskapet sitt når de sier at Sortlands befolkning nå virkelig må stille opp:

- Fokusområde nå er neste sesong, så får vi se om vi tar med oss Melbo ned eller ikke, avslutter Bjørnsund.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.