Bø Høyre
Gå til

-Det er mulig å skape flere arbeidsplasser

I 2016 åpnet hun utkant-Norges kuleste bakeri; «Nybaka», og har på tre år opplevd så stor suksess at hun skapte flere arbeidsplasser i Bø.

I hjemkommunen Bø er hun godt kjent for sine nydelige bakster, men fra i år vil hun også bli et ansikt i Høyres politikk. Jenny Tande er i år varaordførerkandidat på nominasjonslista til Høyre i Bø, hvor nye arbeidsplasser i kommunen er et punkt partiet og hun selv virkelig brenner for.


I 2016 eksisterte det ikke et bakeri i Bø, så da bestemte Jenny seg for å ta saken i egne hender å virkelig satse:

-Jeg ville starte opp noe eget hvor jeg fikk drive med noe jeg virkelig hadde lyst til. Jeg har alltid likt å holde på med mat og baking, og på det tidspunktet var det ikke så mange alternativer i Bø for akkurat dette, forteller hunJenny er bosatt på Fjærvoll i Bø med mann og to barn, og når hun ikke er på bakeriet så er det full gårdsdrift.


-Vi fant først ut av at vi skulle ha et gårdsbakeri hjemme, å nesten selge fra ytterdøra. Men, så hadde vi jo dette lokalet, som sto tomt. Det var kanskje ikke så dumt, for det ligger rett ved veien, folk kjører forbi og turister ser det.


Tok kontakt med kommunen og skapte sin egen arbeidsplass

Etter hvert tok Jenny kontakt med kommunen og Innovasjon Norge for å søke om penger og hjelp. Hun fikk både penger og hjelp, og lagde deretter en nøye forretningsplan.

-Etter forretningsplanen var ferdig fant vi ut av at dette skulle gå bra, så da prøvde vi. Og det gikk jo veldig bra!


I tillegg til å ha lagd sin egen arbeidsplass, har hun også skapt arbeidsplasser for flere i kommunen:

-Jeg har ei som er ansatt i 50% stilling, som jobber ekstra ved behov. I tillegg til det er det to faste helgeansatte som også jobber når det er ferie. I sommerferien er vi altså tre på jobb. Så vi har jo skapt noen flere stillinger.


På sikt tenker hun å skape enda en stilling – noen som kan dele den hun har nå. Med fullt familieliv, egen bedrift og gårdsdrift oppå det hele kan det til tider bli svært hektisk.

-Etter hvert ønsker jeg å ansette noen som jeg kan dele mi stilling med.


Jenny sitt budskap til gründere som ønsker å starte for seg selv er klinkende klart:

-Det er mulig å skape arbeidsplasser, selv om vi bor sånn som vi bor, med det innbyggertallet vi har. Det er viktig at kommunen er med på det, og det er jo ett av punktene Bø Høyre er veldig på – at vi vil skape flere arbeidsplasser. Vi vil tilrettelegge for at folk skal kunne både bo å jobbe her.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.