Sortland Høyre
Gå til

TOPPKANDIDATER: Sortland Høyres fire toppkandidater: Einar Mårstad, Arnhild Duås, Marthe Hov Jacobsen og Roar Wessel-Olsen. 

Disse vil styre kommunen – men hvem er de egentlig?

Etter valget 9. september håper Marthe, Roar, Einar og Arnhild at Sortland igjen er en blå kommune. Bli bedre kjent med Sortland Høyres toppkandidater!

Etter fire år med rød styring, håper Sortland Høyre at vinden ifra høyre igjen skal blåse over kommunen etter valget 9. september. Dersom alt går som de håper, vil Sortlands nye ordfører hete Marthe Hov Jacobsen. Hun er mer enn klar for å trå til, og har ståltro på gjengen hun har med seg på laget:

– I Sortland Høyre har vi nå vedtatt et godt program som viser at vi har store ambisjoner for kommunen vår. Vi har en bra gjeng – en gjeng som både har lyst til, og har egenskapene som skal til for å styre Sortland, mener Jacobsen.

– Alle brenner vi for å utrette spennende ting på Sortland, og vi har et stort lokalt engasjement. Vårt mantra er at: «Dette får vi til!». Vi vet at det er bra her, og vi vil at Sortland skal være et sterkt alternativ i Nord-Norge!

– Viktig å spille på lag

Ordførerkandidat Marthe Hov Jacobsen er 42 år gammel, og jobber til daglig som markedssjef i Trollfjord Bredbånd. Hun er oppvokst på Sortland, og kjenner kommunen sin godt. Etter flere år med jobb og studier i Oslo, flyttet hun i 2014 tilbake til Vesterålen. Nå bor hun på Sortland med ektemannen Tom Gunnar Aasen, og deres tre barn på 10, 7 og 4 år.

ENGASJERT: Denne gjengen er brennende engasjert i Sortlands framtid, og de håper å få være med å løfte og forme kommunen i årene som kommer.  

 

– Jeg har vært interessert i politikk hele livet, og det var i Høyre jeg fant de verdiene som best sammenfalt med mine egne. Særlig viktig er det for meg at både kommune, næringslivet, innbyggerne og frivillige spiller på lag. At man sammen bygger de gode løsningene i lokalsamfunnet!

Jacobsen ble aktiv politiker i 2015, og har nå sittet en periode i kommunestyret. Hennes utgangspunkt både i jobb, og i livet generelt, er at det alltid finnes muligheter, og at man alltid «får det til».

Dét er egenskaper som Sortland Høyre tror rimer godt med rollen som ordfører.

Inspirator

Nummer to på Sortland Høyres liste heter Roar Wessel-Olsen. Han er 41 år gammel, tenåringspappa til to gutter, og har drevet med politikk stort sett hele livet.

Det er særlig én mann som skal ha mye av takken for at det ble Høyre for Wessel-Olsen:

 – Jeg var veldig fan av Jo Benkow da jeg var liten. Jeg husker at han kommenterte at han valgte Høyre fordi det var det partiet som best sikret han retten til å være annerledes. Det gjorde uutslettelig inntrykk på en liten gutt, forteller han.

Yngst

Wessel-Olsen var ikke gamle karen da han entret lokalpolitikken:

– Jeg har alltid vært samfunnsengasjert, og havnet i kommunestyret allerede som 17-åring i 1995. Faktisk er jeg den yngste noensinne i kommunestyret på Sortland!

– Jeg hadde noen år da jeg ikke var politisk aktiv, men da ble de hjemme så lei av at jeg sto og ropte til tv-en, at jeg fikk beskjed om at jeg måtte komme meg tilbake ut i politikken.

Fersk på lista

Som helt fersk på lista, finner man i år Einar Mårstad på en tredjeplass. Han er, etter eget utsagn, 62 år ung, har tre voksne sønner og to barnebarn.

– Ann Rita, min bedre halvdel, har vært engasjert i politikken i mange år, og nå var det min tur til å prøve meg. Jeg har vært medlem av Høyre siden 1973, men har ikke vært aktiv i politikken.

Men selv om Mårstad, som er daglig leder i Karma Gruppen, er fersk i politikken, har han store mengder erfaring fra, og kunnskap om det lokale næringslivet.

STILLER TIL VALG: Denne gjengen er klare for å styre Sortland, dersom det blir blå valgseier ved høstens kommunevalg.  

Mårstad har i en årrekke vært en sentral aktør i næringslivet på Sortland, og det tror både han og partikameratene vil være en ekstremt nyttig erfaring å ta med seg inn i politikken.

– Jeg tenker mest lokalt, og er veldig opptatt av hva som skjer på Sortland, sier Mårstad.

– Og for øyeblikket opptar særlig skolestrukturen meg, samt at jeg er opptatt av at det skal finnes haller til å drive idrett i, og et godt kulturliv, sier han.

– En god plass å bo

Det var allerede i studietiden at Arnhild Duås, Sortland Høyres fjerdekandidat, fant Høyre.

– Det var ideologien til Høyre om at enkeltmennesket er best i stand til å ta avgjørelser for seg selv, som tiltalte meg, forteller hun.

Duås er 42 år gammel og har tre barn. Til daglig jobber hun som HR-leder i Vesterålskraft, og i studietiden var hun aktiv i politikken. Så kom barna, og hun bestemte seg for å vente med å engasjere seg igjen til ungene hadde blitt litt større. Nå er tiden her.

– Jeg flytta tilbake til Vesterålen i 2008, og ble da bevisst på hva det er som skal til for at folk skal ønske å flytte hit. Vi må ha bosteder nok, vi må ha gode arbeidsplasser, vi må ha bra barnehager og skoler, og vi må helst ha et videre studietilbud. I tillegg er det viktig å ha fritidstilbud både til unge og gamle, og ikke minst en god eldreomsorg, sier hun.

– Sortland skal være en god plass å bo – hele livet!

«Ja-kommune»

Marthe Hov Jacobsen er enig.

– Det er mye som skjer på Sortland, og det er godt å bo her og ha unger her. Det finnes så mange gode initiativer, og da er det også viktig at politikerne er fremoverlente og at vi er en «ja-kommune». Vi må samarbeide og være offensive, for at Sortland skal bli en enda bedre plass å bo, mener hun.

­– Vi er i en situasjon nå der Nord-Norge har blitt en nasjonal vekstmotor, takket være havnæring, industri og turisme. Vesterålen er intet unntak! Alle piler peker oppover – utenom i befolkningen. Skal vi fortsette å bo folk nord for polarsirkelen, må vi dra lasset sammen. Vi må skape bolyst med en liberal boligpolitikk og ved å legge til rette for arbeidsplasser, legger Roar Wessel-Olsen til.

– Vi synes det er viktig å være en motstemme til svartmalinga vi opplever av det å bo i nord – det er jo steike bra her!

– Vi har trua!

Sortland Høyre mener de har satt sammen en liste som bredt representerer befolkningen, og er opptatte av å drive politikk for alle i kommunen – uavhengig av bakgrunn eller alder.

–  Det viktigste er at vi drar lasset sammen – enten man er politiker eller ikke. Vi vil være med på et overordnet nivå – men vi vil også være med på dugnadsnivå, der det handler om å stille opp med ei kake eller ei trillebår, sier Arnhild Duås.

– Og viktigst av alt: vi er ukuelige fremtidsoptimister, sier Wessel-Olsen.

– Vi er glade i folk, og vi har trua!

Fun facts om toppkandidatene:

  • Visste du at….ordførerkandidat Marthe Hov Jacobsen er veldig glad i å synge, og har sunget i flere band? Da går det mest i reinspikka, eller jazzete pop! I tillegg elsker hun quiz – og gjerne popquiz!
  • Visste du at…Roar Wessel-Olsen elsker historie, og gjerne bruker fritiden på fisketur ved et fjellvann?
  • Visste du at…Einar Mårstad også er veldig glad i å fiske? Han fisker både i fjellvann og på sjøen! I tillegg setter han stor pris på å tilbringe tid med barnebarna sine.
  • Visste du at…Arnhild Duås synger i kor, og er en reser på strikking? Hun strikker så snart hun har to hender ledig.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.