Bø Kommune
Gå til

Lanserer "SEVEN SUMMITS: Bø i Vesterålen"

Vårt fjellbelagte Vesterålen har gjennom flere år tilrettelagt for prestisjefylte konkurranser i turmiljøet, hvor «Seven Summits: Bø» er siste i rekka. Ordfører Sture Pedersen i Bø Kommune er en av initiativtakerne denne gang.

Richard Bass lanserte på 1980-tallet ideen om å bestige de høyeste fjellene på hvert av verdens syv kontinent, og gjennomførte dette i 1985. Ideen om å nå de høyeste kontinent-toppene har siden blitt videreført flere steder. I 2018 ble Norges versjon av Seven Summits gjennomført for første gang, og i år lanserer Bø konseptet i sin kommune, som første i Norge.


 

Får ikke diplom av å sitte på rumpa

Norges versjon av Seven Summits inkludere de høyeste toppene vi har her til lands, og skal bestiges i løpet av en sammenhengende tidsperiode på syv dager. Bø kommunes variant har en egen vri; nemlig å bestige de syv toppene innen 24 timer. De som bestiger de syv toppene innen 24 timer vil motta diplom fra kommunen.


De syv toppene

  1. Burnestinden 693.5m
  2. Pikstauren 688m
  3. Vardetinden 680m
  4. Bornan 670m
  5. Trehyrna 620m
  6. Kvantotinden 607m
  7. Spikartinden 605m

Sture lanserte ideen torsdag kveld og har siden det fått flere tilbakemeldinger. De fleste er positive, men det er også de som stiller seg skeptiske til om dette kan gjennomføres i et så lite tidsrom. Å gjennomføre «Seven Summits» i Bø er ikke for alle – det skal være prestisje å klare det, man må være fjellvant og i god form.


Foto: Børre Albrigtsen

Ikke glem fjellvettreglene

-Det er viktig at de som legger ut på denne turen er fjellvant. Det er en hard rute, og ikke noe nybegynnere skal gå alene, forteller Randi Hansen.

Hun og Børre Albrigtsen er sammen med ordføreren initiativtakerne til kommunens vri på konseptet. De er begge fjellvant, og skal prøve seg på ruten sammen – som de første i Bø. Planen var å legge på tur fredag, men på grunn av værforhold har de valgt å utsette turen til mandag 8.juli.

-Dette er høye fjell med bratte stigninger. Ikke alle er oppmerket, så det er viktig at man ikke går når det er vått i marka og tåke, sier Albrigtsen.

I tillegg til at været må være på plass er det viktig å være riktig skodd, gjerne sko med grove såler slik at man får godt grep i bratte stigninger.

-På slike turer som dette er det også viktig å ha tilstrekkelig med mat og drikke - kroppen kommer til å trenge påfyll.


Foto:  Randi Hansen

Slik deltar du

Det er ikke guidet tur eller påmelding, dette opplegget gjennomføres på egenhånd når du måtte ønske.

  • Ta bilder på de syv toppene
  • Bruk #hikersparadisevesteralen på Instagram eller Facebook
  • Henvend deg til kommunen å få diplom

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.