Bø Høyre
Gå til

Derfor stemmer vi Høyre i år

Jarl Anders Larsen var aldri i tvil om at han skulle ta over gården, men da faren ble dødssyk i 2015 sto han ved et veiskille og måtte ta et valg han ikke var forberedt på så tidlig.

Jarl Anders vokste opp på Sommerland Gård med mor og far, og hjalp til sammen med broren og søsteren fra tidlig alder – det var alt fra å være med på slåtta til dyrestell, men også skruing der det måtte til.

I dag driver han gården sammen med sin kjære Kristin, i tillegg til å ha sysselsatt andre i jobb på Sommerland Gård. Jarl Anders og Kristin har to små jenter, tre katter, en hund og 65 kyr.

Veien dit har vært alt annet enn enkel.


 

Tidlig i 2015 fikk Jarl Anders en uventet telefon fra faren:

-Han ringte meg og fortalte at han hadde blitt dårlig, jeg måtte komme hjem å hjelpe til.

Larsen var på anlegg da han fikk beskjeden. Han pakket sammen og dro hjem kort tid etter. Han hadde fått den tunge beskjeden om at faren hadde fått kreft, med bare noen måneder igjen å leve.

-Det var ikke slik vi hadde sett for oss at det skulle bli. Planen var at jeg skulle ta over når han pensjonerte seg. Ikke at det skulle skje nå, ikke på denne måten. 

Tok over

Jarl Anders bestemte seg for å ta over. Etter 10 år i Ottar Bergersen var det nå en ny hverdag med gårdsdrift, og mye å sette seg inn i. Med god hjelp fra svigerbror, svigerfaren og Kristin så fikk de det til å gå rundt. Det var en gledelig nyhet i den tunge tiden da Kristin ble gravid med deres første barn.

-Han fikk møtt eldste-pia, og tidlig i september fikk han nyheten om at minste-pia skulle komme til verden. To uker før hans bortgang fulgte han også søsteren min til alteret. Etter han fikk gjort det var det akkurat som han «slapp».

 

I september 2018 gikk han bort.

-Etter han står det et relativt stort gårdsbruk med stor eiendom. Han viste meg alt som var på gården. Han sørget for at alle papirer var i orden, viste meg kart på eiendommen og tilrettela alt slik at jeg skulle være klar for å ta over.

 

På lag med folk

En tung tid og ny hverdag ble gjort litt enklere etter et uventet besøk fra ordfører Sture Pedersen.

-Sture har vært fantastisk, sier Jarl Anders

En liten stund etter farens bortgang så han ordføreren borte på tomta.

-Han hadde hørt at vi var plaget med en høyspent som gikk over eiendommen og gårdsplassen, og mente dette var noe som måtte gjøres noe med. Han skulle se hva han fikk til.

Høyspenten hadde vært problematisk lenge, også mens faren drev gården i alle år. Litt senere på dagen ringer telefonen:

-Det var bra vi gjorde noe med det.  Nå er det ordnet slik at høyspenten blir fjernet til høsten, det ligger i planene nå, sa ordføreren i andre enden

Jarl Anders ble satt ut av nyheten, det kom helt uventet og.

-Det var akkurat som om pusten blir litt slått ut av deg. Det var avgjort at den skulle fjernes fra før, det hadde kraftlaget lovet, men Sture hadde altså fått framskyndet de planene. Så nå ville det ikke være et problem lengre.

Jarl Anders sier at dette var stort:

-Han står virkelig på for lokalsamfunnet vårt her, på lag med folk. Ja han er ivrig, avslutter han.

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.