VOL
Gå til

Mandag 9. september følger du valget live på vol fra klokken 20:00. 

Hvor var du da din kandidat ble ordfører?

Mandag skal det velges nye kommunestyrer i Vesterålen. I år kan du følge ekstra nøye med på VOL. Det blir nemlig en firetimers direktesending.

– Alle som husker VM på ski i Oslo, husker hvor de var da Oddvar Brå brakk staven. Vi i VOL kan kanskje ikke love et «Oddvar Brå-øyeblikk» på valgdagen, men vi kan i alle fall love at VOL skal følge valget i Vesterålen tettere enn noen mediebedrift har fulgt valget før, sier ansvarlig redaktør Geir Bjørn Nilsen i VOL.

Han beretter at VOL, Vesteraalens Avis og Andøyposten samarbeider med Hadsel videregående skole om å lage valgsendingen.

– Nyhetsleder Espen Mowinckel Pettersson skal knytte sendingen sammen fra Vesterålens råeste studio. Det eies av Hadsel videregående skole, og er ennå ikke tatt i bruk. Han får eksperthjelp fra tidligere ordfører Ørjan Robertsen, som vil kommentere utviklingen noen timer. 20-30 elever og lærere fra skolen vil jobbe i kulissene for å få sendingen på lufta. I Andøy vil reporter Jørn Aune komme inn med direkterapportering. I Øksnes har vi Tommy Hansen på plass, i Bø er Thor-Ivar Guldberg i sving, på Sortland er nyhetsleder Vidar Eliassen i arbeid og i Hadsel vil veteranen Knut Ivar Aarstein hjelpe oss med rapportering, beretter Nilsen.

På forhånd er det laget videointervjuer av en rekke av- og påtroppende ordførere. Vi vil også svinge innom kirke- og fylkestingsvalget.

Fallhøyde

– TV-personligheten Rita Westvik sa en gang at «Livet er en direktesending». Det er sant. Livet er akkurat det. Noen ganger er det lett, og noen ganger er det vanskelig. Dette prosjektet er definitivt det vanskeligste VOL har vært med på. Det er så utrolig mye som kan gå galt når du lager direkte-tv. Når du leser denne saken, er det utrolig mye vi ikke har kontroll på, men lærer Kolbjørn Hoseth Larssen ved medielinja på Stokmarknes har lovet at alt skal være på plass til mandag. Da er kanskje også de siste kablene trukket, sukker Nilsen og ser mot himmelen.

Han gleder seg til sendingen.

Nyhetsleder Espen Mowinckel Pettersson i VOL. 

 

Det samme gjør programleder Espen Mowinckel Pettersson. Han har for øvrig støtt på «kvist» i innspurten. Han skulle egentlig stått hjemme for speilet med vannkjemmet hår og øvd, men sånn gikk det ikke. Forsvaret var så elskverdige at de «inviterte» han på repetisjonsøvelse hele denne uka.

–Men, det går fint. Jeg har lånt meg et kontor som jeg kan bruke om kveldene. Jeg lover å stille forberedt på valgdagen, sier han.

–Får dere dette til?

–Ja! VOL, Andøyposten, VA og Hadsel videregående skole består av masse optimister. Dette får vi helt sikkert til, sier Nilsen.

–Når og hvor?

– Se på www.vol.no klokken 20:00 mandag 9. september. Da sender vi enten vi er klar eller ei.

–Til slutt: Hva om det ikke går i det hele tatt?

- Noe får vi til! Tryner vi fullstendig, lover jeg å gå fra Sortland til Andenes.

SE DIREKTESENDINGEN HER!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.