Nilsson Haras AS - Trygghet i alle ledd
Gå til

GODE KOLLEGAER: Terje Martin Karlsen og Torbjørn Høve trives svært godt i rørleggerbedriften Nilsson Haras AS.  

Terje og Torbjørn er kollegaer på jobb og turkamerater på fritida

De sporty kollegaene Terje (56) og Torbjørn (54) i rørleggerbedriften Nilsson Haras AS tar seg gjerne en tur sammen når arbeidsdagen er over.

Terje Martin Karlsen og Torbjørn Høve er kollegaer i rørleggerbedriften Nilsson Haras AS som holder til på Sortland og på Andenes. Firmaet har hele Vesterålen, Lofoten og Ofoten som nedslagsfelt, og i arbeidet sitt kjører de ofte forbi det turterrenget som de begge elsker.

– Vi er glad i all type friluftsliv, og går på ski om vinteren, og vanlige fjell- og skogsturer om sommeren, sier begge to.

Terje har turglad hund

Det er ingen tvil om at Vesterålen byr på uendelig mange muligheter for dem som er glade i å bruke naturen – enten det er trening, «matauk» eller rekreasjon.

Torbjørn og Terje går på tur både sammen og alene. Men det er én som alltid er med Terje, hunden Shanza.

– Shanza er med på alle turer, og er årsaken til at jeg går ut hver dag. Hun er lagd for bevegelse og mental trening slik som sporing. Det nyter jeg også godt av, jeg blir «presset» ut på tur, også i dårlig vær. På de verste uværsdagene hadde jeg nok aldri gått ut, hvis det ikke var for hunden, forteller Terje.

Tar varmt imot

Shanza er en tsjekkisk gjeterhund av rasen Chodsky og er 2,5 år.

– Hun er en omplasseringshund som jeg hentet i Sverige for et år siden. Det er en kjempefin hunderase og en flott familiehund. Hun har veldig godt lynne og er svært lærevillig, sier Terje og forteller at hun står i vinduet og venter på ham når han kommer hjem fra jobb.

– Jeg blir godt mottatt hver dag jeg kommer hjem, i alle fall av hunden, ler Terje som bor i Kjerringvika i Eidsfjorden.

Prosjektleder på ny ungdomsskole

Nilsson Haras AS er en av Nord-Norges største og eldste rørleggerbedrift med virksomhet innenfor VVS-faget. Selskapet tar alt fra mindre serviceoppdrag hos privatpersoner til større installasjoner, slik som for eksempel Stokmarknes Skole.         

Terje Martin Karlsen jobber som prosjektleder i Nilsson Haras, og har nylig vært med å ferdigstille den nye ungdomsskolen på Stokmarknes.

– Det er blitt et veldig flott bygg, og vi håper både elever og ansatte vil trives godt der, sier Karlsen. Som prosjektleder er han med fra et bygg planlegges til det står ferdig.

Variert arbeidsdag

Nilsson Haras har til sammen 36 ansatte, derav 6 lærlinger. Terje og Torbjørn har jobbet i bedriften i henholdsvis 4 og 10 år.

– Vi trives kjempegodt her, ellers ville vi ikke blitt så lenge her, sier kollegaene.
Terje Martin trekker fram bredden i arbeidsoppgavene som et stort pluss.

– Jeg får jobbe med både små og store prosjekter, og har en variert arbeidsdag, forteller Terje.

Torbjørn har også svennebrev som rørlegger, og jobber som servicerørlegger. Arbeidsdagen tilbringes stort sett hjemme hos privatpersoner, der han jobber med alt fra å skifte kraner og beredere, ordner sluk og tette rør til alt rørarbeidet i hele huset.

 

Skiftet tak på Trollfjordhytta

På fritiden er Torbjørn også engasjert i Den norske turistforening (DNT). I sommer deltok han i arbeidet da det skulle legges nytt tak på den gamle Trollfjordhytta. Sammen med 7 andre var han med på dugnaden som startet med helikoptertransport fra Tennfjorden i Raftsundet.

– Jeg har vært med i Vesterålen turlag en 5-6 år, og bruker å være med på dugnader hvis jeg blir spurt og jeg kan. Det liker jeg godt, og man kommer seg ut og treffer også andre folk. I fjor var jeg med å legge nye klopper til Trollfjordhytta, og i år var det nytt tak, forteller Torbjørn som selv bor på Liland.

– Her ligger også favorittfjellet mitt og det som jeg går oftest til – Urtinden. I snitt går jeg tur 1-2 ganger i uka, sier Torbjørn.

 

Må være i god form

Torbjørn forteller at han som regel går på tur for roen og stillheten, og for å tømme hodet for andre tanker.

– Men det er klart at jeg også går på tur for å holde meg i form. Jeg har et tungt yrke der jeg kryper, ligger, kravler og ofte har tunge løft. For å fortsette i dette yrket må man være i god form.        


FAKTA: Nilsson Haras AS

  • Selskapet ble etablert i 1963 under navnet Harry Andersen Rørleggerforretning, før de høsten 2010 ble en del av Elektrogruppen. Da kom også navneskiftet til Nilsson Haras AS.
  • Nilsson Haras leverer komplette VVS- og rørleggertjenester for bedrift og privatmarkedet, med Vesterålen, Lofoten og Ofoten som nedslagsfelt.
  • Produktene og tjenestene omfatter blant annet VVS-installasjoner, industrianlegg, sprinkler, varmepumper og kontroll av sprinkler.
  • Selskapet kan ivaretar ethvert prosjekt, fra planlegging til igangsatt anlegg. Ingen jobb er for liten, og ingen jobb er for stor.
  • 36 ansatte til sammen, fordelt på Sortland og Andenes.
  • Godkjent våtromsbedrift.
  • F-gass godkjenning klasse 2 og FG-godkjenning for montering og kontroll av sprinkler.
  • Godkjent lærebedrift. Per dags dato er det 6 lærlinger i bedriften.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.