FAVORITT: Boknafisk er en av de mest populære rettene på restaurantmenyen ved Sortland Hotell.  

Byr på ny høstmeny med lokale smaker fra Vesterålen

Sortland hotell serverer denne høsten en meny med lokale smaker fra Vesterålen.

Lokalmat har stått på menyen til Sortland Hotell siden 90-tallet, og hovedråvarene – Vesterålslam, boknafisk og ishavsrøye – er populære retter. Selv om hovedingrediensen alltid er på plass, skifter tilbehøret etter sesong og årstid. Nytt av året er at også kveite og hyse står på menyen.

– I høst får du mange av rettene servert med sopp – kantareller og steinsopp – fra Sortlandsområdet. Til dessert har vi Kvæfjordkake med blåbæriskrem, og blåbæra har vi selv plukket her på Sortland, forteller Judith Uhlig, som er ansvarlig for booking og resepsjon ved hotellet.

VERTSKAP: Kjøkkensjef og kokk Benedykt Kornas og bookingansvarlig Judith Uhlig ved Sortland Hotell ønsker alle hjertelig velkommen til en god matopplevelse i høst.  

 

Populær boknafisk

Ishavsrøya kommer fra Sigerfjord, mens lammet er fra Vesterålslam. Fisken kommer fra Myre fiskemottak i Øksnes.

– Den mest populære retten vår er boknafisk servert på den tradisjonelle måten med bacon, potet og gulrot.

Italiensk mat

Menyen er rikholdig og inneholder også retter som pizza og pasta, og det finnes både vegetariske og veganske alternativer.

– Det er stadig flere som spør etter både vegetar og vegan, og derfor har vi også det på menyen, forteller hun.

Kjøkkensjefen på hotellet kommer opprinnelig fra Polen, men har bodd og arbeidet i Italia i nesten 20 år før han kom til Sortland.

– Han er veldig flink til å lage italiensk mat, og har også lært seg å lage norsk mat. Kokken er svært dyktig og vi får masse skryt for maten, forteller Judith.

SØTE SMAKER: Kvæfjordkake med blåbæris skal friste søtmunner fra Vesterålen.  

 

Lokale gjester

Sortland Hotell ligger sentralt i blåbyen, og ønsker i høst spesielt lokale gjester velkommen.

– Alle kjenner selvfølgelig hotellet, men det er mange som ikke vet at det finnes en restaurant på hotellet. Hit kan alle som vil komme og spise god mat, man trenger ikke å overnatte her, forteller resepsjonisten.

Restauranten på Sortland Hotell har åpent mandag til lørdag fra klokka 16-22.

Barn er også velkommen, og hotellrestauranten har en egen barnemeny.

– Vi har de tradisjonelle barnerettene som pølser, kyllingpinner og pommes frites, men det er også mulig å få en halv porsjon fra den ordinære menyen.

Klikk her for å se hele menyen og for å booke bord.

 

Fire møterom på hotellet

Hotellet tar også imot bestillinger på møter eller arrangementer denne høsten.

– Det er totalt fire møterom; et stort, et mindre og to grupperom. Det største har nå kapasitet til 35 personer og det mindre til 10 personer. De to grupperommene rommer 8 personer, forteller Judith. 

De følger Folkehelseinstituttets retningslinjer for smittevern, og overholder 1-meters regelen i tillegg til grundig vask og renhold.

– Vi tilbyr både dagspakke med møteromleie og en god lunsj med hovedrett og dessert, eller møterom og middag etterpå. Da kan vi tilby både 3-, 5- eller 7-retters middag, forteller hun.

GODT UTSTYRT: Alle møterommene på hotellet er utstyrt med alt du trenger av teknikk for å holde et godt og produktivt møte.  

Møterommene er selvfølgelig utstyrt med alt man trenger, enten det er prosjektor, høyttaler eller noe annet.

– Man trenger ikke å reise så langt for å komme seg litt bort!

Hvis det er nødvendig med overnatting har hotellet god kapasitet. Det er totalt 66 rom på hotellet.

Klikk her for å bestille møterom på Sortland Hotell.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.