Actionhelg

SPENNING: Hos Andøya Space Center har de skreddersydd opplevelser til satsinga «Actionhelg». 

Frister regionen med opplevelser og romreise

En samlet handelsstand i Andøy står bak satsinga «Actionhelg». Tettpakket med opplevelser for hele familien skal de friste til et helgeopphold utenom det vanlige fra 30. oktober til og med 1. november.

– Her blir det masse aktiviteter og hendelser rundt om på hele øya, som absolutt hele familien kan delta i. Sammen med rimelig overnatting og fristende og fantastisk mat og drikke, ligger det an til å bli en superhelg som vi håper folk fra hele regionen kan benytte seg av, forteller Siv Loe i Andøyhandel.

Skjult perle

Andøya er et myldrende sted å befinne seg på, og det skjer noe stadig vekk, men det er lett å glemme «egen bakgård» når man leter etter opplevelser.

MANGFOLD: Fra romfart og klatring til hvalsafari og rorbuer - Andøya byr på det meste du kan forestille deg. 

– Vi er overbeviste om at Andøya er en skjult perle – også for andøyværingene. Actionhelga er et forsøk på å samle og synliggjøre alt det fantastiske som Andøya har å by på av opplevelser. Vi snakker shopping, camping på Bleik, smaksopplevelser, klatring, rorbuer og hvalsafari. I tillegg har vi fantastiske omgivelser som definitivt byr på mange supre naturopplevelser.

SE HVA ANDØY KAN BY PÅ: Besøk Visit Andøy på nettSkreddersydd opplegg

– Når vi også har fått Andøya Space Center med på laget, som ut over de «vanlige aktivitetene» har skreddersydd et opplegg for actionhelga, er vi temmelig sikre på at dette skal være en veldig attraktiv helgesyssel for mange, sier Loe.

Hos Andøya Space Center er Anne Mari Norheim godt i gang med planleggingen av helga. Hun er overbevist om at «Actionhelg» er et supert initiativ for at innbyggerne i regionen skal kunne oppdage det Andøya har å by på.

Helskrudd professor

– Det er fantastisk at det blir satt fokus på alt som fins her, jeg håper at både lokale innbyggere og folk i Vesterålen, Harstad og ellers i regionen kjenner sin besøkelsestid, og benytter seg at dette tilbudet, sier Norheim.

Hun byr på et tettpakket program, som er spesial­tilpasset for anledningen.

– Ja, i tillegg til Spaceship Aurora med «Oppdrag Reisen til Mars» og escaperoom-utfordringer har vi noen spesialaktiviteter for helga. Blant annet skal vi lage modellraketter som etter hvert skal skytes ut i en egen liten konkurranse. I tillegg byr vi på 3D-film om verdensrommet, digital klatrevegg og – ikke minst – en «helskrudd» professor som kommer til å ta for seg en solid dose skumle temaer i anledning halloween­markeringa, forteller Anne Mari Norheim.

LES OGSÅ: En høstferie i verdensommet

Anbefaler forhåndsbestilling

Selv om kapasiteten er god på Spaceship Aurora anbefaler likevel Norheim at man benytter muligheten til å forhåndsreservere aktiviteter på nett:

UTE PÅ OPPDRAG: I «Spaceship Aurora» blir deltakerne sendt ut på oppdrag til Mars. 

– Spesielt aktiviteter som «Oppdrag reisen til Mars» og escaperoom vil jeg anbefale at man forhåndsbestiller. Da er man sikret plass på aktivitetene som har noen begrensninger i antall samtidige deltakere, sier Norheim, som har en klar oppfordring til alle i regionen;

– Benytt sjansen, sett av helga til opplevelser på Andøya, det kommer garantert til å være noe for enhver smak.

Håper på flere arrangementer

Hos butikkgruppa på Andenes har Tone Adolfsen hatt hektiske dager med planlegging for helgas aktiviteter.

– Dette initiativet har blitt kjempegodt mottatt ute blant medlemmene i butikkgruppa, og det kommer til å dukke opp mange gode tilbud ute i handelsstanden, forteller Adolfsen.

Hun håper at dette kan markere starten på jevnlige arrangementshelger av denne sorten fremover.

– Det er utrolig viktig at vi bidrar til å skape slike aktiviteter, særlig nå i disse tider, der korona begrenser reiseaktiviteten til folk håper vi at innbyggerne i regionen skal bli litt nysgjerrige på hva vi har å by på. Vi i handelsstanden har i hvertfall fått «et ekstra gir» etter at initiativet kom på plass, sier Tone Adolfsen.

Smittevern i høysetet

At smittevern under helga skal være godt ivaretatt mener Siv Loe i Andøy Handel er en selvfølge:

– Vi vil sørge for å ha aktiviteter som er spredt rundt om på øya, og som ikke vil bidra til store ansamlinger av mennesker. Vi følger selvsagt FHIs anbefalinger for smittevern, og kommer til å ha kontinuerlig fokus på dette.

LOVER SUPERHELG: Siv Loe i Andøyhandel ønsker seg besøk fra regionen rundt Andøya, og byr på opplevelser for enhver smak. 

Det viktigste for oss er at folk kan delta på actionhelga uten å frykte smitte, og at de som velger å besøke oss denne helga har en fantastisk opplevelse som bidrar til at de ønsker å komme tilbake, avslutter Siv Loe i Andøyhandel.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Vesterålen Onlines redaksjon, men av Vesterålen Onlines markedsavdeling.

Vesterålen Online er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på vol.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.