Leverer Norges største katamaran i aluminium

Grovfjord Mek. Verksted har bygd Norges største aluminiumskatamaran til oppdrett. Den skal til Kasfjord.

STØRST I NORGE: ”Arthur” er 24,6 meter lang og 12 meter bred. Den er dermed den største aluminiumskatamaranen til oppdrett som er bygd i Norge. Grovfjord Mek. Verksted lever båten til Nordlaks fredag.  Foto: Grovfjord Mek. Verksted

FJÆR: - En fjær i hatten for oss, sier daglig leder Bård Meek-Hansen.   Foto: Frank R. Roksøy

forsiden

Cirka syv måneder har det tatt fra bygginga startet, til båten i dag setter kursen mot Kasfjord der den skal ha sin base. Og alt har gått etter boka?

- Ja, det har ikke vært et spesielt komplisert byggverk. Nordlaks er en av våre største kunder, og det er en veldig stor fjær i hatten at de valgte oss til å bygge denne båten.

Det sier daglig leder Bård Meek-Hansen i Grovfjord Mek. Verksted. Før jul leverte de aluminiumskatamaranen ”Asbjørn,” oppkalt etter Nordlaks-direktør Inge Bergs far. Den nye katamaranen har fått navnet ”Arthur” og er oppkalt etter far til Inge Bergs kone, Monica. Totalt har verkstedet i Grovfjord levert 12-13 båter til Nordlaks-systemet.

”Arthur” er 24,6 meter lang og 12 meter bred. Den har to kraner om bord, den ene på 150 tonnmeter og den andre på 32 tonnmeter. Den har også to vinsjer, den største med kapasitet på 60 tonn og den minste med kapasitet på 10 tonn.

- Og hva koster et slikt eksemplar?

- Dersom du kommer hit og signerer kontrakten i dag, blir vi enige om en pris mellom 35- og 40 millioner, alt etter hvilket utstyrsnivå du velger, sier Meek-Hansen.

Da får jeg fire lugarer, bysse, messe og det meste av luksus som kreves av denne type båter i 2015.