Hurtigruten i reprise

Verdens lengste TV-program sendes nå i reprise.
forsiden

Det kom som et sjokk på mange at "Hurtigruten - minutt for minutt" skulle bli NRK 2s største seersuksess, men i løpet av de fem døgnene turen varte så benket millioner av nordmenn seg foran skjermen for å nyte kanskje tidenes sakteste, og altså lengste, TV-program.

Mandag begynte reprisesendingene.

- Vi sender én strekning hver dag, både på dagtid og samme strekning på natten. Dette vil pågå i omtrent en måneds tid, dette gjør vi for de som synes Tour de France kan bli litt kjedelig. Da er det bare å slå over til Hurtigruten, sier Rune Møklebust, NRKs prosjektleder, til Aftenposten.

Det er også mulig at NRK sender hele turen i sin helhet nærmere juletider.

Nå forhandler statskanalen med utenlandske kanaler om å selge programmet, og i anledningen høstens TV-messe i Cannes, mipcom, vil en redigert firetimers versjon bli lagt ut til internasjonalt salg.

- Danskene skulle egentlig ha en kortversjon, men nå vil de i stedet ha en lang versjon av turen. Svenskene skal sende en fire timers versjon, som de tenker å sende nærmere jul. Finske YLE skal enten ha en 12 eller 24 timers versjon, sier Møklebust.