Dødsulykke ved Lødingen

En person omkom søndag kveld da en personbil kolliderte med en trailer, og tok fyr like nord for Lødingen.
Nyheter

Ulykken skjedde søndag ettermiddag på riksvei 85 ved grisebukta, nord for Lødingen, cirka 300 meter fra Kåringen.

En trekkvogn med tilhenger har kollidert front mot front med en personbil. Personbilen begynte å brenne etter det kraftige sammenstøtet.

Bilen ser ut til å ha vært på vei mot Lødingen, mens traileren har kjørt i motsatt retning.

– I personbilen var det kun en person sier operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt, Oddmund Nilsen.Store skader

Ambulanse kom raskt til stedet, og det ble forsøkt å slukke med små brannslokkingsapparater, uten av det hjalp. Etter hvert kom brannvesenet til stedet, og startet slokkearbeidet.

Bilen var helt overtent, og er sammentrykt etter sammenstøtet med traileren. Trekkvogna står i grøfta, mens tilhengeren står midt i veien med store skader.

Bekreftet

Politiet bekrefter at personen i personbilen er omkommet i forbindelse med ulykken.

Personer på stedet sier at sammenstøtet må ha vært voldsomt. Det er spredt bildeler over et større område, og mye drivstoff har lekket ut av traileren.

Sjåføren av traileren er beskrevet som i sjokktilstand, men kom fysisk uskadet fra sammenstøtet. Han er sendt til Harstad sykehus.

Køer

Det er lange køer på begge sider av ulykkesstedet, og politiet har varslet trafikantene at det kan ta lang tid før biler kan slippes forbi. Siste opplysninger fra politiet er at veien blir sperret til klokken 2200 søndag kveld.

Fergene fra Bognes til Lødingen er omdirigert til Skarberget.

Statens vegvesen sin ulykkesgruppe er på tur til stedet. Årsaken til uhellet er foreløpig ikke kjent.